Reclamă

Nimic nu poate fi mai bun în zilele călduroase decât o înghețată. În mod normal, suntem tentați să cumpărăm de la magazin, pentru că în acest fel ne satisfacem pofta mult mai repede și fără prea mari bătăi de cap. Însă, gustul produsului preparat acasă nici nu se compară cu cel din comerț. Pe lângă acest aspect, înghețata este și mai sănătoasă și știi exact din ce ai făcut-o. 

Deși poate crezi că e complicat, e timpul să afli că este extrem de simplu. Uneori, nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o face. Înghețata stracciatella e acel preparat cu așchii sau fulgi de ciocolată. Varianta cu mascarpone este absolut delicioasă și cu siguranță îți va lăsa gura apă.

Ingrediente

  • 250 de grame de mascarpone
  • 700 de grame de smântână pentru frișcă
  • 100 de grame de zahăr
  • 100 de grame de ciocolată neagră
Cea mai delicioasă înghețată cu mascarpone. Trebuie neapărat încerci stracciatella, în varianta sezonului cald
Captură video

Mod de preparare

  • Scoatem brânza mascarpone din frigider și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
  • Adăugăm peste mascarpone 50 de grame de zahăr și amestecăm bine până la omogenizare. Restul îl folosim pentru frișcă. Dacă doriți ca înghețata să fie mai dulce puteți adăuga mai mult zahăr.
  • Facem frișca bătută din smântână.
  • Tocăm, cu ajutorul unui cuțit ciocolata așa încât să obținem așchii (fulgi) subțiri.
  • Amestecăm brânza mascarpone cu frișca și punem compoziția în mașina de făcut înghețată.
  • Lăsăm să se înghețe și când își termină mașina treaba, scoatem înghețata, o punem într-un castron și adăugăm așchiile de ciocolată. Amestecăm.
  • Putem servi pe loc sau pune la congelator să se mai întărească.
  • Dacă dorim să o păstrăm pentru mai mult timp punem compoziția de înghețată în caserole și dăm la congelator până când dorim să o servim.
  • Înainte de servire scoatem din congelator cu jumătate de oră înainte.

Dacă nu avem mașină de făcut înghețată punem așchiile de ciocolată peste amestecul de mascarpone și frișcă. Compoziția o turnăm într-un vas și o dăm la congelator. Din 30 în 30 de minute scoatem vasul de la congelator și amestecăm bine. Repetăm operațiunea de 3-4 ori. În felul acesta evităm formarea acelor de gheață.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro