Salatele sunt unele dintre cele mai consumate preparate în perioada verii. Tocmai de aceea, dacă sunteți în pană de idei și nu știți ce să mai gătiți, ați nimerit la fix, pentru că noi am găsit rețeta perfectă. Dacă în sezonul estival se poartă verde, de ce să nu încercați această culoare și în farfuriile dumneavoastră. Fără să mai stați pe gânduri, este timpul să luați notițe.
Ingrediente
- 75 gr salată asortată (am folosit amestec de frisee, andive și radicchio)
- 3 fire apio (tulpini de țelină)
- 25 gr pătrunjel proaspăt (1/2 legătură)
- 50 gr alune de pădure
- 50 gr brânză de capră proaspătă (gen La Colline clasic)
- 1/2 lămâie bio
- 1/2 avocado (scos bucată întreagă din coaja, folosind o lingură)
- 2 linguri ulei de măsline
- sare, piper negru
Mod de preparare
- Se prăjesc alunele in cuptor, la 170C timp de 10 minute.
- În acest timp se taie tulpinile de țelină felii subțiri și se pun într-un bol. Se adaugă sucul de la 1/2 lămâie (2-3 linguri), coaja rasă de la 1/2 lămâie și uleiul. Se presară și puțină sare și se amestecă. Se lasă sa stea la macerat 10-15 minute.
- Pătrunjelul se toacă mare. Alunele se presară cu sare și piper negru râșnit și se strivesc într-un mojar, dar nu le mărunțiți prea tare, să rămână și bucăți mai mărișoare. Dacă nu aveți mojar, se pot toca cu cuțitul.
- Într-un bol mai mare se pune amestecul de salată (se presară puțină sare) și se toarnă deasupra țelină cu tot cu sucul din bol. Se presară alunele și brânza de capra rupta bucățele. Se amestecă ușor cu mâna și se mută în bolul de servire.
- Deasupra se așază 1/2 avocado cu tăietura în sus. Se stropește tăietura cu puțin suc de lămâie.
- Se poate servi ca atare, eventual cu puțină pâine prăjită. Puteți să nu adăugați brânză și să o serviți ca și garnitura lângă pește (la grătar) sau ton din conservă. Sau sa faceți porții mai mici și să le serviți la micul dejun/brunch cu ouă poșate/ochiuri.