Reclamă

Odată ce ați gătit carnea prea mult, există câteva lucruri pe care le puteți face.

În această postare, vom analiza câteva modalități de a recupera carnea care acum este prea uscată. În timp ce, dacă gătiți prea mult un singur burger, puteți pune cu ușurință unul nou. Dacă organizați o petrecere la grătar în curte, atunci s-ar putea să fie nevoie să salvați fripturile prea gătite!

1.Avem soluția

Ce trebuie să faci pentru ca friptura să nu se mai usuce. Ingredientele secrete care o mențin fragedă
Pixabay

Pui uscat

Puiul gătit perfect se potrivește practic cu orice fel de mâncare. Dar puiul ruinat nu merită mâncat, nici ceva precum fripturile. Puiul care devine dur este greu de salvat.

De asemenea, puiul poate începe să devină dur dacă nu ați curățat corespunzător grătarul. Deoarece murdăria veche se poate transfera pe piele și se poate întări. De asemenea, dacă căldura nu este adecvată și începe să se umple cu diferite tipuri de fum și grăsime. Atunci puiul nu se va găti așa cum trebuie. Acest lucru poate începe să întărească puiul.

2.Prea bine făcut

Dacă friptura este prea gătită, o puteți înmuia într-o marinadă peste noapte. Și apoi o puteți tăia pentru împachetări sau plăcintă ciobanească. Dacă friptura nu este prea gătită, atunci o puteți tăia și o puteți folosi pentru sandvișuri. Vestea grozavă este că friptura este ceva din care vă puteți întoarce prin mărunțirea ei. Chiar și carnea de vită prea gătită păstrează de obicei puțină umiditate și textură – și așa că, dacă o rupeți, puteți improviza cu niște carne de vită.

Alternativ, puteți pune carnea într-un aragaz lent cu câteva căni de lichid. Asigurați-vă că există suficient pentru a acoperi până la jumătate, dar nu suficient pentru a acoperi lichidul. Aceasta este, în general, o modalitate excelentă de a aduce înapoi friptura din pragul de ardere. Fierberea în puțin lichid sau bulion este o modalitate excelentă de a fragezi.

Aciditatea poate fi și prietenul tău aici. Puțin oțet și suc de lămâie în lichid vă pot ajuta să înmoaie carnea. Adaugă umiditate, dar gătește și carnea.

3.Dur și uscat

Odată ce mâncarea devine prea gătită, adesea devine tare și uscată. Consultați sfaturile noastre pentru succesul gătitului pentru a preveni acest lucru în primul rând. Dar dacă ai mers prea departe, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a împiedica lucrurile să fie prea dure și prea uscate.

Păstrați lucrurile calde. Odată ce mâncarea se răcește, carnea ta dură și uscată va deveni și mai tare și mai uscată. Căldura ajută alimentele să rămână fragede – așa că, deși este cu siguranță logic să scoți alimentele de pe suprafața de gătit de îndată ce devin uscate și tari, este, de asemenea, logic să păstrezi lucrurile calde dacă va trebui să le servești!

Sosuri, nu condimente. Odată ce mâncarea este tare și uscată, puțin sos poate ajuta cu adevărat la împrospătarea alimentelor uscate. Dacă lucrurile devin grele și se usucă, un sos de calitate care se asortează bine te poate ajuta foarte mult. De asemenea, rețineți că, pe măsură ce mâncarea devine tare și uscată, anumite arome devin mai profunde – salinitatea și carnea. Este posibil să aveți nevoie de puțină dulceață și aciditate pentru a aduce carnea tare.

Se fierbe în lichid. La fel ca pentru carnea arsă, dacă carnea ta devine tare și uscată, o poți fierbe în puțin bulion timp de câteva minute. Nu lăsați să se gătească din nou, ci doar lăsați lichidul să pătrundă în carne. În plus, dacă carnea nu este arsă pe deplin, dar este doar puțin tare, puteți fierbe în puțin sos de grătar pentru a reda un pic de aromă și umiditate.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro