Știm, ficatul poate suna dezgustător pentru unii oameni. Dar, cu această rețetă de ficat și ceapă, va fi transformat într-o capodopera culinară!
Ficatul de vită este bogat în fier și este adesea recomandat ca aliment pentru persoanele cu deficiență de fier. Asortând carnea de vită cu ceapa sotă în unt, se adaugă preparatului o dulceață care ajută la tăierea gustului metalic de ficat.
În această rețetă folosim ficat de vită, dar pentru un gust mai blând, puteți folosi și ficat de vițel. De asemenea, pentru a găti ficat moale, este suficient ca să fie presărat cu puțin zahăr înainte de prăjire.
Rețeta perfectă
INGREDIENTE
2 lb ficat de vită
2 ceapă (taiata felii)
4 linguri de unt (divizat)
2 căni de făină
1 lingură de sare
1 linguriță Piper
1/2 linguriță Boia
Instrucțiuni
Adăugați 2 linguri de unt într-o tigaie mediu-mare și încălziți la foc mediu-înalt. Adăugați feliile de rondele de ceapă și căliți până se caramelizează. Odată ce sunt aurii, se iau de pe foc și se înfășoară în folie pentru a se menține calde.
În timp ce se gătește ceapa, combinați făina, sarea, piperul și boia. Trageți ficatul în amestec și lăsați-l deoparte. După ce ați scos ceapa din tigaie, topește restul de 2 linguri. de unt în tigaie și apoi adăugați ficatul acoperit. Gătiți la foc mediu-mare, răsturnând o dată timp de 3 minute pe fiecare parte. Scoateți odată gata și nu fierbeți prea mult ficatul.
Serviți ficatul cu piure de cartofi, sos și ceapa caramelizată deasupra. Bucurați-vă! Ficatul are o aromă puternică și o textură unică care poate fi polarizantă. Unii oameni îl iubesc, în timp ce alții îl urăsc. Ficateii de la multe animale diferite sunt consumați în întreaga lume, așa că este posibil să găsiți carne de vită, pui, porc, miel și ficat de gâscă în măcelării și în magazinele alimentare din întreaga țară.