Reclamă

Aveți în repertoriu o rețetă potrivită pentru chiftele uimitoare de casă?

După ce am făcut cine știe câte milioane de chifteluțe în viața noastră, s-a găsit și un mic secret. Chifteluțele din carne vor fi mai suculente dacă veți adăuga puțină ceapă cruntă ușor călită și cartof crud.

Nu ar trebui să ne bazăm pe un sos pentru a face chiftele interesante. Așadar, această rețetă merge inclusiv cu un amestec de bază de carne de vită și porc, usturoi și ceapă clasice. Chiar și cu mult parmezan (adaugă o aromă uimitoare) și un generos aport de ierburi aromate și condimente.

De asemenea, aceste chifteluțe sunt coapte în loc de prăjite, ceea ce le face mai sănătoase și, de asemenea, considerabil mai ușor de gătit. Și le poți mânca și dacă vrei o siluetă de invidiat. Pot fi făcute cu ușurință fără gluten, dacă doriți. Se îngheață frumos pentru mai târziu, dacă vreți.

Cele mai bune chiftele

Ce trebuie să adaugi în chiftele, pentru ca acestea să fie super gustoase. Ingredientele de care orice bună gospodină trebuie să știe
Pixabay

Ingrediente

1 kg carne de vită macră

1/2 cană ceapă tocată mărunt

1/4 cană pesmet uscat

2 căței de usturoi tocați

1 ou

1/4 cană parmezan ras fin

1 lingură sare

1/4 linguriță piper

1 lingură patrunjel tocat (după gustul fiecăruia)

Instrucțiuni

1.Preîncălziți cuptorul la 400ºF. Pulverizați o foaie mare de prăjituri cu spray de gătit.

2.Amestecă ceapa, pesmet, usturoi, ou, brânză, sare, piper și pătrunjel într-un castron mare.

3.Adăugați carnea de vită și amestecați ușor până se omogenizează. Nu suprasolicitați. Formați bilele și puneți-le pe o foaie de gătit pregătită.

4.Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute sau până când chiftelele sunt rumenite și gătite.

De ce au unele chiftele ou și pesmet în componență? Simplu. Se adaugă la chiftele pentru a se menține împreună. Iar combinația ajută să confere chiftelelor o textură puțin mai fragedă. Deși puteți face chifteluțe fără ouă și pesmet, acestea nu se țin la fel de bine. Iar carnea are o textură mai fermă, similară cu cea a unui hamburger.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro