Larry Lawton este un hoț de carieră, care s-a ocupat ani la rândul cu furatul bijuteriilor. Ne spune ce este plauzibil și ce nu în scenariul filmului „Casa de Papel”.

Printre cele mai bune decizii luate de banda de hoți din film este, spune profesionistul, costumarea tuturor persoanelor care se află în Monetăria Spaniei în aceleași porturi: chiar dacă sunt prizonieri sau membri ai bandei Casa de Papel. Decizia aceasta este una esențială, astfel, chiar dacă poliția, a montat camere de filmat în interiorul Monetăriei, nu au putut identifica infractorii.

O altă strategie foarte bună, ne spune Lawton, este confidențialitatea absolută practicată de membrii echipei, Profesorul nu le oferă libertatea sau posibilitatea să divulge niciuna din informațiile personale unul celuilalt. Confidențialitatea merge până în punctul de-a nu se face cunoscut cel puțin numele, și cu atât mai puțin să dezvolte relații intime în interiorul bandei.

Pe parcursul interviului oferit de Lawson, este menționat și Arturo Roman, unul dintre cele mai detestabile personaje din serial, spune că de-a lungul trecutului său ca infractor, a avut ocazia să întâlnească pe cineva ca Arturo.

O asemenea persoană așteaptă ca treaba murdară să fie făcută de ceilalți, de aceea alege să o pună pe Monica, femeia însărcinată cu propriul lui copil, să fure un telefon într-unul dintre episoadele din Casa de Papel. Mama copilului său este prinsă, așa că Berlin îi ordonă lui Denver s-o execute, pentru a oferi un exemplu de așa nu celorlalți ostatici. În acest caz, Lawson, are o opinie ceva mai nepopulară și nu blamează decizia lui Berlin.

A menționat că oricine se hotărăște să orchestreze un jaf de o asemenea amploare își asumă foarte multe posibile scenarii nefericite. Astfel o asemenea decizie sau situație era inevitabilă. Din păcate niciun jaf nu poate decurge perfect, aceasta fiind și realitatea propriei sale experiențe.

Cea mai mare greșeală a Profesorului, a menționat profesionistul, este că i-a dat voie lui Moscova să-l aducă pe Denver în acțiunea jafului lor. Astfel s-a creat un conflict al sentimentelor, nu este bine să fie la un loc două persoane care nutresc sentimente puternice unul față de celălalt. Astfel, chiar dacă relațiile intime fuseseră categoric interzise, a lăsat un tată și un fiu să participe la un jaf. O altă opinie care ne pune pe gânduri este faptul că, spune Lawson,  Berlin ar fi trebuit să-l omoare pe Moscova în momentul în care acesta ajunge să vrea să se predea.