Cannelloni cu spanac și ricotta, rețeta lui Jamie Oliver
Paste cu spanac și brânză la cuptor
- 2 linguri de unt
- ulei de măsline
- 2 căței de usturoi tocați mărunt
- o mâna de majoran și una de oregano proaspete tocate
- nucșoară măcinată
- 8 mâini de spanac proaspăt spălat bine
- busuioc proaspăt frunzele mărunțite tulpinile tăiate mărunt
- 2 x 400 g roșii coapte (din conserve de roșii în suc propriu)
- sare marina și piper negru proaspăt măcinat
- un pic de zahăr
- 400 g urdă (ricotta)
- 2 mâini de parmezan proaspăt ras
- 16 tuburi de canneloni
- 200 g mozarella
Pentru sos alb
- 500 ml smântână grasă
- 2 mâini de parmezan proaspăt ras
-
Preîncălzește cuptorul la 180 grade C
-
Pune pe foc puternic o tigaie mare pe care o stropești cu ulei de măsline, adaugi untul, unul din cățeii de usturoi tăiat mărunt, majoran, oregano și nucșoară măcinată. Las-o să se încălzească și să se înmoaie usturoiul.
-
Adaugă spanacul, puțin câte puțin, și întoarce-l în tigaie până când e gata ( aproximativ 5 minute).
-
Răstoarnă spanacul într-un castron și lasă-l la răcit.
-
Pune din nou tigaia pe foc, stropește-o cu ulei de măsline, adaugă al doilea cățel de usturoi tocat mărunt, tulpină de busuioc, roșiile, sare, piper și un pic de apă rece.
-
Adu-o la fiert și las-o să fiarbă la foc mic 10 minute(până are consistentă de sos). Ia tigaia de pe foc și adaugă frunzele de busuioc mărunțite.
-
Toacă spanacul răcit și amestecă-l cu urdă și jumătate din parmezanul ras.
-
Umple canneloni cu amestecul de urdă și spanac și pune-le peste sosul de roșii (dacă poți folosi tigaia în cuptor, dacă nu,răstoarnă sosul de roșii într-un vas care poate fi pus în cuptor și pune canneloni peste sos).
-
Amestecă smântână grasă cu parmezan, adaugă sare și piper. Poți pune și un pic de apă rece dacă amestecul e prea gros.
-
Folosește o lingură și pune amestecul alb peste canneloni. Stropește tot cu ulei de măsline, adaugă restul de parmezan și mozarella ruptă în bucățele.
-
Pune tigaia în cuptorul preîncălzit și coace-o 20-25 minute
#rețetăjamieoliver