Îți e dor de gogoșile savuroase pe care le devorai acasă la bunica? Iată cum poți prepara și tu niște gogoși pufoase cu brânză. Deși pentru mulți acest preparat pare complicat, iar pregătirea aluatului sperie pe toată lumea, lucrurile sunt, de fapt, mai simple decât ai crede, iar la final papilele tale gustative îți vor mulțumi. Cum prepare cele mai simple și delicioase gogoși?
Gogoșile cu brânză sunt gustarea perfectă, ce trezește multe amintiri și bucură întreaga familie. Am pregătit pentru tine o rețetă simplă, care cu siguranță te va face să te lingi pe degete și nici nu îți va da prea mari bătăi de cap. Iată cum poți să prepari cele mai bune gogoși, cu doar câteva ingrediente.
Gogoși cu brânză – Ingrediente
Pentru niște gogoși pufoase și delicioase ca la bunica acasă ai nevoie doar de câteva ingrediente simple și nu foarte costisitoare.
- 350 g faina 000
- 250 g brânza de vaci
- 150 ml lapte călduț
- 1 ou
- 1 gălbenuș
- 15 g drojdie proaspătă sau 7-8 g drojdie uscată
- Sare
Gogoși cu brânză – Mod de preparare
Ca în orice rețetă de gogoși primul pas este pregătirea aluatului, ce sperie atât de multă lume. Lucrurile sunt destul de simple și se începe cu laptele, care trebuie să fie călduț. Acesta se amestecă cu drojdia și un vârf de linguriță de zahăr. Amestecul se lasă să se odihnească și să crească aproximativ 5 minute.
Ulterior, într-un bol încăpător se pune brâna de vaci, apoi toate celelalte ingrediente (mai puțin făina), inclusiv drojdia amestecată cu laptele. Întreaga compoziție se omogenizează bine. La final se adaugă și făina, iar apoi trecem la frământat, până când aluatul se leagă. Aluatul o să fie unul moale și lipicios. Peste bol se pune o folie de plastic, iar aluatul se lasă la crescut, într-un loc cald, timp de 50 – 60 minute.
După ce aluatul a crescut se întinde pe masa de lucru, într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Se taie gogoșile cu o formă, sau puteți folosi și un pahar cu marginile subțiri, trecut prin făină. După ce toate gogoșile au fost tăiate, acestea se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Atenție: uleiul trebuie să fie suficient cât să lase gogoșile să plutească. Pentru amatorii de dulce, la final gogoșile se pot presăra cu zahăr pudră.
Poftă bună!