Cine-i studiază pe clasici știe că pe vremea lui Pericle filosofii atenieni adăugau o porție de biscuți maieuticii lor. Grecii au inventat şi obleios, adică gofra numită de romani și alita dolcia. Şi tot grecii au creat dipyres, adică aluatul copt de două ori. Exact asta şi înseamnă cuvântul biscuit, descoperit prin izvoarele medievale de secol X;panis biscotus, adică pâine coaptă de două (sau mai multe) ori, mama tuturor biscuiţilor cu care s-au îndulcit mai toate.
Biscuiți sărați din trei ingrediente
O gustare sărată foarte ușor de făcut, perfectă pentru ați încânta copiii
- 200 g făină albă
- 200 g telemea
- 200 g unt rece
-
Se pun toate ingredientele într-un recipient: făina, telemeau și untul rece.
-
Frământăm până când un aluatul obținut devine nelipicios. Dacă vi se pare prea lipicios, mai adăugați 1-2 linguri de făină să-l puteți modela.
După ce aluatul este gata, îl transferăm pe o folie alimentară, îl rulăm astfel încât să obținem un rulou asemănător cu salamul de biscuiți.
-
Aluatul se lasă la odihnit în frigider pentru minim 3 ore. Îl mai puteți pune și 30 de minute la congelator + 1 oră la frigider sau îl puteți lăsa la frigider peste noapte.
-
După ce aluatul s-a întărit, îl tăiem felii mai groase. Lucrăm repede cu aluatul pentru a nu avea timp să se înmoaie. Punem biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade (foc moderat).
-
Îi lăsăm la cuptor aprox. 20 de minute sau până când se rumenesc puțin. După aprox. 12 minute îi putem întoarce pe partea cealaltă pentru a fi rumeniți pe ambele părți.