La finalul anului trecut, un desert argentinian a luat cu asalt piața din România. Toată lumea voia să încerce faimoasele zmeure învelite în ciocolată, produse de brand-ul Franui. Din păcate, acestea nu prea se găsesc în online pentru că stocurile se epuizează instant. Însă, pentru cei care nu au reușit să pună mâna pe ele, avem rețeta pentru desertul viral.
În decembrie, brandul argentinian Franui s-a lansat pe piața românească. De când au fost promovate de influenceri în online, toată lumea și-a dorit să încerce faimoasele zmeure în ciocolată. Din păcate, mulți dintre ei au rămas cu pofta-n cui.
La un moment dat, un produs similar se regăsea și pe rafturile de la Lidl, dar a avut aceeași soartă. Mai exact, se epuizau în timp record.
Celebrele Franui se produc în Valencia, Spania. Rețeta după care se prepară este originară din Patagonia și se bazează pe zmeura selecționată manual.
Desertul viral poate fi pregătit și acasă, fără prea mult efort
Ceea ce nu multă lume știe este faptul că acel desert poate fi, oricând, preparat și acasă. Nu este nevoie de prea multe ingrediente și nici nu trebuie să aștepți prea mult pentru a-l savura. Tot ce ai nevoie este zmeură și ciocolată. Poți folosi atât zmeură în forma naturală, cât și congelată.
O jumătate de kilogram de zmeură este suficientă pentru a-ți satisface pofta. Mai ai nevoie și de ciocolată albă și neagră care trebuie topită, în prealabil. Apoi, fiecare fruct se trece prin primul strat de ciocolată albă, apoi prin cel de ciocolată neagră. Fructele învelite în ciocolată se lasă la răcit, până când ciocolată se întărește.
Sunt recomandate maxim 200 de grame de ciocolată, însă, cantitatea poate fi modificată în funcție de preferințe. Această rețetă este varianta mult mai practică, dar și mai ieftină a celebrului desert devenit viral peste noapte.
@soranamaria26 Replying to @Simona #retete #fy #retetesimple #food #viral #chocolate ♬ original sound – Sorana Maria