Atlantida metropola legendară: Istorie și Imaginar. Răspunsul lui Platon

Unde este Atlantida?

Atlantida nu a fost  acoperită cu apă, cum se credea până acum. Un cercetător german a reușit să descopere adevărata metropolă mergând pe urmele oferite de Platon. Michael Hubner a introdus toate datele oferite de Platon într-un aparat GPS. Potrivit lui Platon, Atlantida, este poziționată în centrul unei structuri circulară. Ar fi undeva în proximitatea mării  la 4.988 de kilometri depărtare de Atena.

Primele mențiuni despre metropolă se fac în scrierile platonice. Avem date despre el în  „Timaios” şi „Kritios”.  Se pare că povestea acestui oraș se cunoaște de la un înțelept egiptean. Preotul spune că insula se afla undeva în oceanul Atlantic, mai departe de Coloanele lui Hercule. Conform cu datele oferite de filosoful grec, a ajuns la un nivel de dezvoltare foarte mare.

„Anume pe această insulă, numită Atlantida, a luat fiinţă marea alianţă a împăraţilor, care merită să fie admirată şi a cărei autoritate se întindea asupra întregii insule, asupra multor alte insule, dar şi asupra unei părţi a continentului. În afară de această, ei aveau în. posesie Libia, până în Egipt, şi Europa, până în Tirrenia”.

Cercetătorul german a ajuns în Souss Massa din Maroc, aflată la doar 160 de kilometri sud de Marrakech. În zonă există, totodată, munţii Atlas, lanţ muntos care depăşeşte altitudinea de 4.000 de metri. Se pare că acesta a ajuns într-o zonă deșertică. La o distanță de 11 kilometri de mare. Din datele obținute de el, metropola, ar fi fost lovită de un Tsunami. În zonă aveau foarte multe cutremure. Detalii cu privire la călătoria cercetătorului filosof sunt păstrate în cartea „Meet me in Atlantis”, scrisă de Marc Adams.

Cea mai ciudată teorie cu privire la locul unde s-ar afla misterioasa insulă, este cea legată de Antarctida. Care s-ar fi rupt de regiunea Polului Sud rezultat al deplasărilor litosferei. Acest fapt ar fi posibil dacă am lua în considerare deplasarea axei pământului.

Lasă un răspuns

Diana Dumitrescu, critici dure din partea fanilor. S-a scuzat în online!

Emil Cioran: un destin cutremurător. Povara și frumusețea cunoașterii