Reclamă

Aripioare de pui cu usturoi

Carne de pui crocantă cu sos de usturoi

  • 10 aripioare de pui
  •  4-5 căței de usturoi
  •  1/2 pahar vin alb
  •  busuioc
  • cimbru
  •  150-200 ml ulei pentru prăjit
  • sare&piper

Sos special de usturoi

  • 500 gr. – iaurt natural grecesc (10 – 15 % grăsime)
  • 2 castraveți (circa 300 gr.)
  • 1 legătură mică – pătrunjel
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură – ulei de măsline
  • 1-2 linguri – suc proaspăt stors de lămâie
  • sare&piper
  1. Curăță aripioarele bine și presară-le cu sare și piper.

  2. Curăță cățeii de usturoi și taie-i cât mai mărunt. Pune uleiul la foc cât mai mic într-o tigaie (să ajungă la 1/2 din grosimea unei aripi) și adaugă usturoiul tocat, pentru 2-3 minute.

  3. Strecoară usturoiul (nu îl aruncă!) și lasă uleiul la încins în continuare la foc mediu, apoi adaugă toate aripioarele odată. Prăjește aripioarele pentru 7-10 minute, până se pătrund bine.

  4. Către final, adaugă usturoiul tocat înapoi în tigaie și stinge aripile cu vinul alb. Presară aripioarele cu rozmarin și cimbru, apoi servește-le cu un sos de usturoi pregătit în casă.

SOS special de usturoi

  1. Mai întâi de toate curăță castraveții de coajă. Apoi răzuiește castraveții într-un bol, după care adaugă deasupra puțină sare și lasă-i într-o parte pentru circa 10 minute

  2. După 10 minute castraveții vor lăsa lichid,pune-i într-un șervet și scurge bine lichidul. Ia un alt bol și pune acolo iaurtul grecesc, răzuiește deasupra printr-o răzătoare mică usturoiul, adaugă castraveții și mărarul tocat mărunt.

  3. Toarnă deasupra puțin ulei de măsline și sucul proaspăt stors de lămâie. Condimentează cu sare și piper negru, amestecă totul împreună, gustă și vezi dacă mai este nevoie să adaugi ceva. Eu am mai adăugat puțină sare și un pic de suc de lămâie.


Reclamă

Share.
© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro