Alexandru Macedon și-a urmat destinul așa cum îl descrisese mama lui. Cum cetatea Tebei se revoltase împotriva acestuia dat fiind că îi omorâse pe Attalus, nepoata sa Eurydice și fiul ei nou născut. Acesta a atacat cetate folosindu-se de ballista care avea forţa crescută de distrugere. Aceasta catapulta proiectile, se puteau folosi suliţe și pietre, acestea parcurgeau distanțe foarte mari.
Sfârșitul lui Alexandru Macedon
Alexandru Macedon era pregătit să pornească în expediții. Urmând un parcurs de a cuceri o lume întreagă. Acesta a dat dovadă de o putere extremă în timpul campaniei din Asia, care a durat 12 ani. Era atât de determinat și rezistent încât oamenii tindeau să creadă că are ceva divin. Acesta reușește să se refacă în anul 325 î. de Hr. după ce fusese străpuns de o săgeată în plămân.
Apropiații săi au fost foarte uimiți când s-a îmbolnăvit foarte tare după câțiva ani. Până în ziua de azi se caută explicații cu privire la decesul său. Nimeni nu poate spune cu siguranță că era vorba despre o boală sau otravă. Graham Phillips, în cartea ”Alexander the Great. Murder in Babylon” consemna faptul că pornind de la analizele simptomatologice ar putea fi vorba despre stricnina. Otrava aceasta ar fi de vinã, o plantă care se găsea numai în Pakistan. La ea ar fi avut acces sigur doar Rhoxana, fosta sa soţie, care ar fi comis fapta din gelozie, pentru a se răzbuna.
O altă variantă a otrăvirii cu arsenic ar putea fi argumentată și de un detaliu ceva mai ciudat. Se pare că trupul neînsuflețit al lui Alexandru Macedon nu -sar fi descompus mult timp de la moartea acestuia. Otrăvirea cu arsenic conduce la mumificare. Istoricii antici Plutarh şi Quintus Curtius precizau faptul că nu se degradase nici în bătaia căldurii din Babilon. Până a da un verdict mai este de așteptat, s-ar putea da un verdict dacă