Reclamă

Te-ai săturat de același feluri de mâncare și nu știi ce preparate să mai pregătești? Pentru astfel de momente cea mai bună variantă este o rețetă simplă, delicioasă, care va aduce numeroase complimente bucătarului.  Broccoli cu cartofi la cuptor – gratinați este preparatul care o să fie lăudat de toată familia.

Broccoli cu cartofi la cuptor este preparatul perfect pentru o masă delicioasă și ușoară. Mai mult, preparatul este ideal și pentru cei care vor să ia o pauză de la carne, dar și pentru cei care sunt la dietă. Rețeta este una simplă și este gata în câteva minute.

Ingrediente

  • 700 de grame de broccoli
  • 750 de grame de cartofi
  • o ceapă
  • 30 de mililitri de ulei
  • 200 de grame de cașcaval
  •  500 mililitri de lapte
  • 50 de grame de unt
  • 50 de grame de făină
  • sare
  • piper alb
  • nucșoară (opțional)
 Ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai gătești? Iată o rețetă delicioasă ce îi va cuceri pe toți de la masă
savoriurbane.ro

Mod de preparare

Pentru început se pune pe foc o oală mare (4 litri)  cu apă. Până apa ajunge la punctul de fierbere se curăță cartofii. Când apa a fiert se adaugă o lingură de sare și apoi cartofii întregi. Cartofii se țin la fiert timp de aproximativ 20 de minute. Cartofii nu trebuie să fie complet gătiți în acest stadiu, doar să se frăgezească puțin.

Apoi se spală broccoliul și se taie în cuburi, în bucăți de aproximativ 2×2 cm. După ce cartofii au fost scoși din apă se adaugă și broccoliul ( în aceeași apă). Acesta se lasă la gătit timp de fix 4 minute, după care se scoate din oală și se clătește sub un jet de apă rece.

Mai apoi într-o tigaie se călește ceapa, care a fost tăiată mărunt. Peste ceapă se adaugă un praf de sare și se lasă pe foc până se înmoaie. Din unt, lapte și făină se pregătește un sos bechamel, care se asezonează cu sare, piper alb și nucșoară rasă.

Mai apoi, cartofii se rad prin răzătoarea cu găuri mari, se adaugă sosul bechamel, broccoli scurs de apă, ceapa călită și 2/3 din cașcavalul ras. Totul se amestecă bine și se asezonează cu sare și piper. Se unge o tavă cu unt, iar întreaga compoziție se așează în tavă, peste care se presară cașcavalul rămas. Totul merge la cuptor la 190°C, pentru 25 – 30 de minute.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro