Sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase în toate colțurile lumii. Este ocazia în care ne reunim cu cei dragi și ne bucurăm de liniște și pace. Dar, pe lângă toate acestea, toată lumea dorește să aibă cât mai multe bucate gustoase pe masă.
Meniul pentru Crăciun este foarte important pentru fiecare popor din toate regiunile lumii. În România, de exemplu, friptura de porc cu bere este un preparat pe placul multor români. Așadar, acest fel de mâncare este nelipsit pe masa de Crăciun.
Ce ingrediente sunt necesare pentru friptura cu bere
- 1 kg carne de porc
5 cepe
1 cățel de usturoi
3 linguri de miere
50 g de unt
500 ml de bere neagră
cimbru
100 ml de ulei
sare
piper
Cum să iasă carnea fragedă și gustoasă
Friptura de porc cu bere este un preparat care se gătește la cuptor în timp foarte scurt. Mai întâi, ai nevoie de un vas în care se adaugă două cepe tăiate și usturoiul. Peste acestea se pune sare și piper după gust, apoi se toarnă berea și se lasă la foc aproximativ 10 minute, până când totul scade la jumătate.
Între timp, tăiem și restul de 3 cepe care se pun în tava de copt. Carnea se sărează și se piperează, după care se unge cu ulei sau unt, în funcție de preferința fiecăruia. Apoi, se așează peste ceapa tăiată deja în tavă și se unge cu miere. Acestea vor merge la cuptor pentru aproximativ o oră. Când timpul se apropie de final, se va adăuga sosul de bere și ceapa și se va lăsa din nou la cuptor până când acestea se vor rumeni.
După coacere se va scoate din cuptor și va mai fi lăsată timp de 10 minute înainte de a fi servită. Un adevărat deliciu pentru masa de Crăciun. Poftă bună alături de cei dragi!