Cu siguranță ai mâncat deja clătite normale sau americane. Însă, ai auzit vreodată de clătită la cuptor? Pare ciudat, însă există o rețetă minune care te ajută să prepari un astfel de deliciu. Clătita se prepară foarte simplu și este într-adevăr savuroasă!
Clătita la cuptor are forma unei flori sau a unui vulcan. Știm, pare incredibil, însă aceasta chiar există și este extrem de simplu de preparat. Cu siguranță o vei repeta, dacă vei încerca această rețetă minune! Dacă nu ai auzit încă de acest preparat și ești curioasă să afli, iată care este rețeta și cum o poți prepara.
Ce ingrediente sunt necesare pentru prepararea clătitei la cuptor
Pentru această rețetă ai nevoie de câteva ingrediente simple pe care le găsești în bucătărie sau pe care le poți cumpăra de la magazin contra unui preț extrem de accesibil. Ingredientele nu sunt deloc costisitoare, însă cu siguranță le ai la îndemână. De obicei, acestea sunt nelipsite din casa românilor. Astfel, ai nevoie de:
- 130 ml lapte
- 90 grame făină
- 2-3 ouă
- 1/4 linguriță de sare
- 50 grame unt
- zahăr pudră
Cum prepari clătita la cuptor
Primul pas în modul de preparare al clătitei la cuptor este să bateți ouăle cu sare. Acest lucru se face cu ajutorul unui mixer sau tel. În timp ce continui să amesteci, trebuie să torni laptele treptat. După ce ați cernut făina, încorporați-o și amestecați bine toată compoziția. Apoi, se adaugă unul topit și se mai amestecă o dată pentru a evita să se formeze cocoloașe. Aveți nevoie de o tigaie care trebuie unsă cu unt din abundență. Dacă forma tigăii nu este antiaderentă, indicat ar fi să topiți untul în formă, iar apoi să turnați aluatul.
Clătita trebuie coaptă în cuptorul preîncălzit până la 230 de grade Celsius pentru circa 20 de minute. Peste doar câteva minute aluatul va începe să crească și astfel se va produce magia! Clătita va prinde forma unei flori sau a unui vulcan, după cum am menționat mai sus. Când este gata, presărați clătita cu zahăr pudră! Deși este o rețetă neobișnuită, cu siguranță veți fi foarte încântat, așa că merită încercată!