Rețeta de pilaf călugăresc a părintelui Dionisie de la Mănăstirea Căldărușani. Dacă îți este poftă de orez, una dintre cele mai populare feluri de mâncare în timpul postului la români, dar nu vrei să mai gătești o rețetă clasică de pilaf, trebuie neapărat să încercați rețeta din rândurile următoare.
Rețeta de pilaf sârbesc a părintelui Dionisie de la Mănăstirea Căldărușani este pur și simplu delicioasă. Iată cum se gătește acest preparat perfect pentru zilele de post ale Paștelui.
Rețeta de pilaf călugăresc a părintelui Dionisie de la Mănăstirea Căldărușani. Ingrediente
-10 linguri de orez
-60 ml ulei
-2 cepe
-1 morcov
-1 ardei gras
-3 dovlecei
-3 roșii
-verdeață
-sare
-piper
Rețeta de pilaf călugăresc a părintelui Dionisie de la Mănăstirea Căldărușani. Mod de preparare
Pentru început, legumele se taie și se călesc în ulei. Apoi, se pune puțină apă pentru a le stinge. În continuare adăugați roșiile și lăsați-le la foc mic timp de maxim zece minute.
Apoi, cele 10 linguri de orez se spală bine, se sgur de apă și se lasă la uscat. În continuarea, luați o cratiță potrivita și puneți orezul, după care îl lăsați pe foc aproximativ trei minute, amestecând continuu.
Se toarnă apă peste el și se fierbe la foc mic. Când s-a fiert suficient îl condimentați cu sare, piper și verdeață.
Dacă nu vreți să țineți post, totuși, lângă acest pilaf deosebit delicios puteți servi orice fel de carne, fie ca este vită, pui sau porc, de preferat la grătar pentru că e mult mai sănătos.
Poftă bună!