„Somonul afumat este o sursă bună de proteine, cu peste 15 grame în fiecare porție. De asemenea, conține vitamine din complexul B, precum și vitamina D, magneziu și seleniu. În timp ce o porție conține 3, 67 grame de grăsime, majoritatea provin din grăsimi sănătoase pentru inimă. Somonul este și o bună sursă de acizi grași omega-3.” potrivit cu dieta.romedic.ro
Salata Nicoletei Luciu:
Ingrediente:
- baby spanac;
- rucola;
- somon afumat;
- ulei de nucă;
- chili;
- boabe de muștar;
- oțet balsamic;
- ulei de cânepă;
- sare&piper;
Preparare: se pun frunzele de rucola și baby spanac într-un bol mare, se taie somonul fâșii, se amestecă bine apoi se asezonează cu sare&piper, se pun uleiurile și oțetul și se amestecă bine.
Salată cu somon afumat și rucola
Salată cu legume și carne de pește
- 200 g somon afumat
- 2 morcovi
- 2 castraveți
- frunze de salată
- ulei de măsline
- suc de lămâie
- sare&piper
- 1 mango
- rucola
-
Pentru început ne ocupăm de legume: se decojesc morcovii și castraveții și se taie rondele, se adaugă frunzele de salată rupte bucăți, mango și rucola.
-
Se pun într-un castronel și se asezonează cu sare&piper. Se presară sare și piper, se stropește cu ulei de măsline și suc de lămâie și se amestecă bine.
-
Se pune salata pe două farfurii și se așează frumos deasupra fâșii de somon.