Desert simplu, inedit pentru combinația de glazură și fructe.
Chec cu vișine și glazură de ciocolată
- 4 ouă
- 2 căni de făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 50 g ciocolată rasă
- 2 linguri cacao de bună calitate
- 200 g zahăr
- 3/4 cană ulei
Glazură
- 100 g ciocolată
- 5 linguri lapte
- 50 g unt
Decor
- câteva vișine pentru decor
-
Pregăteşte o tavă şi dă drumul la cuptor la temperatura de 160 de grade C. Unge tăvile cu unt.
-
Pentru început ne ocupăm de topirea zahărului: într-un castron se pun untul, zahărul, ouăle, sarea,laptele, praful de copt, vanilia, coaja de lămâie. Se amestecă bine cu mixerul sau o lingură de lemn până ce se topeşte zahărul (puteţi să puneţi zahăr pudră)
-
La sfârşit se adaugă făina amestecându-se încet, în acelaşi sens, până obţinem un aluat pufos, se pune cacaoa. Punem vișinele în aluat, amestecăm cu o spatulă pentru a obține un amestec omogen.Se pot folosi atât cireșe sau vișine proaspete cât și congelate sau din compot. Dacă folosiți fructe din compot,trebuie să le scurgeți bine de suc.
-
Se amestecă şi se toarnă în tavă. Coacem checul la cuptorul preîncălzit la 180º C timp de 45-50 minute.
-
Între timp se prepară glazura de ciocolată, se topesc cele două tablete cu 2/3 linguri ulei în bain marie. Glazura de ciocolată se pune pe chec şi înainte de a se lăsă să se răcească complet punem vișinele deasupra.