Reclamă

Ingrediente necesare:

1. 400 de grame de ciocolată de menaj

Ingredientele de care aveți nevoie pentru glazură sunt următoarele:

1. 150 de grame de fulgi de migdale
2. două pliculețe de zahăr vanilinat
3. 200 de ml de lapte rece
4. 8 linguri de zahăr
5. 8 gălbenușuri
6. 300 de grame de unt

Ingredientele de care aveți nevoie pentru cremă sunt următarele:

1. 8 linguri de făină
2. 5 ouă
3. 3 linguri de lapte
4. 3 linguri de cacao
5. 300 de grame de zahăr
6. 200 de grame de unt

Ingredientele de care aveți nevoie pentru blat sunt următoarele:

1. 200 de grame de frișcă lichidă
2. 100 de grame de unt
3. 150 de grame de fulgi de migdale

Modul de preparare este următorul:

1. Vei prepara prima dată blatul. Așa că pune la fiert pe aragaz laptele, untul, zahărul și cacaua. După ce se fierbe totul și după ce se și răcește, adaugă gălbenușurile, albușurile bătute spumă și făina. Acum amestecă ușor, cu grijă, iar după aceea toarnă aluatul într-o tavă pe care înainte ai uns-o cu ulei și ai tapetat-o cu făină. Pune aluatul la copt pentru aproximativ 25 de minute.
2. Acum vei prepara crema. Este necesar să freci gălbenușurile cu zahărul, pune laptele și pune această compoziție pe foc. Amestecă până ce se formează o cremă groasă, iar mai apoi las-o să se răcească. Până când această compoziție se răcește, freacă untul spumă și adaugă-l, puțin câte puțin, în crema fiartă și răcită. După aceea adaugă și migdalele și zahărul vanilinat.
3. După ce blatul s-a răcit, taie-l în două cu un cuțit care să aibă lamă lungă, după care așază, într-o tavă cu pereții înalți, prima felie de blat, pune un strat de cremă, după din nou așază cealaltă felie de blat și tot așa până când termini feliile de blat.
4. Acum este necesar să prepari glazura. Pune untul și frișca pe foc. După ce untul se topește și după ce a dat un clocot, toarnă compoziția peste ciocolata ruptă în bucățele sau rasă. Amestecă până când se topește ciocloata, iar mai apoi poți adăuga și migdalele.
5. Toarnă glazură cât cuprinde peste prăjitură, iar mai apoi niveleaz-o. După care dă prăjitura la frigider.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Mihaela are 22 de ani. A absolvit studiile la Facultatea de Litere, „Universitatea București” și activează în domeniu de 3 ani, lucrând la mai multe publicații.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro