Per porție este recomandat 100 de g. Urmăm pașii lui Jamie Oliver pentru paste carbonara după rețeta originală, făcute așa cum scrie la carte, cu parmezan, șuncă și ouă. Savoarea aparte este dată de piperul proaspăt măcinat care se adaugă din belșug, fără însă să acoperim gustul preparatului în sine.
Spaghete carbonara à la Jamie Oliver 15 minute
Paste cu sos alb și șuncă
- 3 ouă ecologice
- 40 g parmezan
- sare și piper proaspăt măcinat
- 150 g pancetta
- 200 g spaghete
- 1 cățel de usturoi
- ulei de măsline extravirgin
-
Pune gălbenușurile într-un castron, rade parmezan deasupra, potrivește de piper, apoi amestecă bine și dă castronul deoparte. Taie pielițele de pe pancetta și taie carnea rămasă.
-
Fierbe spaghetele într-o cratiță cu apă și un praf de sare până când sunt mediu făcute. Freacă o tigaie cu pielițele și grăsimea tăiată de pe pancetta, pune tigaia la foc mediu și adaugă cățelul de usturoi strivit în mâna.
-
După 1 minut adaugă și pancetta tăiată bucățele, lasă tigaia la foc pentru alte 4 minute, până când devine ușor crocantă.
-
Scoate cățelul de usturoi și aruncă-l. Păstrează puțină apă din cea în care au fiert spaghetele, apoi scurge-le și adaugă-le în tigaie.
-
Agită bine compoziția din tigaie pentru a prinde aromă rămasă, apoi da tigaia de pe foc.
-
Adaugă puțină apă de la paște, potrivește de piper, apoi adaugă gălbenușurile. Agită tigaia și mai adaugă apă dacă e necesar.
-
Servește fiecare porție de spaghete carbonara cu parmezan ras deasupra și cu puțin piper.