Cartofi ca la MC:
- Folosește cartofi proaspeți, spălați bine și curățați de piele.
- Taie-i cu ajutorul unui cuțit foarte bun. Că să obțîi formă cartofilor de la McDonald’s, e important să îi tăi cu atenție. Indiferent de lungimea lor, trebuie să păstrezi același diametru – de aproximativ 6,35 mm. Această grosime le permite să fie moi pe dinăuntru, dar ușor crocanți la suprafață.
- Înlocuiește ingredientele misterioase din cartofii de la McDonald’s: mai întâi, trebuie opăriți ca să se scoată excesul de zahăr și să se stopeze activitatea enzimelor, apoi aceștia sunt trecuți prin dextroză și încă o soluție care îi împiedică să devină gri. Cum poți face tu asta acasă? Pentru început trebuie să îi opărești, apoi să-i usuci (îi poți pune la cuptor, câteva minute). Apoi, aruncă-i într-un amestec de zahăr și de apă pentru a reproduce efectul dextrozei.
- Prăjește-i În această etapă, este important să respecți un lucru: să îi prăjești într-un ceaun sau într-o tigaie mai adâncă. Doar așa vor ieși crocanți. McDonald’s prăjește cartofii 45-60 secunde la 116 grade Celsius, după care sunt scuturați bine de ulei și băgați la congelator. Abia în următoarea etapă sunt puși din nou la prăjit, iar rezultatul final este cel pe care îl știm cu toții.
Crispy de pui
Șnițel de pui crocant
- 500 g piept depui
- 100 g fulgi de porumb
- 2 ouă
- 2 linguri de făină
- condimente (sare, piper, boia iute)usturoi granulat
-
Tăiem pipeptul de pui fâșii. Amestecăm într-uncastronel sau un păhărel condimentele, mai puțin boiaua, și ungem fâșiile depui cu amestecul.
-
Doar o parte a fâșiilor le dăm cu usturoiul granulat.
-
Batem oul și adăugăm o linguriță de boia iute(dacă nu vă place iute,puneți normală).
-
Fulgii de robot îi zdrobim în robotul debucătărie sau îi punem într-o pungă, o închidem și îi zdrobim cu sucitorul
-
Dăm fâșiile de carne prin făină, ou și apoi fulgi de porumb.Prăjimîn ulei încins până se rumenesc (aprox 3-4 minute). Servim cu cartofi prăjiți,salată sau cu ce vă place mai mult.
Salată coleslaw
Salată de crudități la KFC
- 500 g varză
- 2 morcovi
- 50 g zahăr
- 100 ml lapte
- 100 g maioneză
- 100 ml lapte bătut
- 1 1/2 linguri oțet
- 2 1/2 zeamă de lămâie
- 1 1/2 muștar clasic
-
Toacă varză fin și rade morcovii, presară sareași lasă-le să stea 30 de minute, apoi scurge apă în exces.
-
Într-un bol mare, amestecă zahărul, sarea, piperul,laptele, maioneză, laptele bătut, oțetul, lămâia și muștarul până laomogenizare.
-
Adaugă varză și morcovii în compoziție, amestecăbine și lasă salata la frigider pentru câteva ore, apoi servește-o.