Ingrediente
2 ouă făcute omletă (50 g)
1 mână de păstăi (30 g)
Ghimbir proaspăt tocat mărunt
2 sau 3 cepe tocate (60 g)
1 tijă de țelină tocată (20 g)
1 ardei gras verde tăiat cubulețe (30 g)
1 cană de creveți proaspeți decorticați (150 g)
2 căni de orez alb fiert (400 g)
½ cană de legume congelate: morcovi, porumb și mazăre
Ulei vegetal, sare, piper, sos de soia (după gust)
Mod de preparare
În tigaia foarte fierbinte, pune puțin ulei. Călește ușor ghimbirul și dă-l deoparte. Călește creveții timp de două minute (sau până își schimbă culoarea) și dă-i deoparte. Călește toate legumele timp de patru minute. Adaugă sosul de soia, ghimbirul și orezul. Amestecă. Adaugă creveții și omleta. Amestecă bine până obții un preparat omogen, apoi servește-l în farfurii.
Pui picant cu legume în stil chinezesc
Pui la tigaie cu legume
- 200 g piept de pui
- 3 linguri ulei
- condimente asiatice sau chinezești
- 2 linguri semințe susan
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri de sos Worcestershire.
-
Se călește la foc mare într-o tigaie pieptul de pui tăiat fideluță în cele 3linguri de ulei.
-
Se adaugă condimentele chinezești:pudra de chilli, chimenul, anasonul, piperul alb,praful de curry;
-
Se mai țin pe foc aproximativ 5 minute. Se adaugă sosurile, apoi supă de pui. cam după 5 minute de adaugă legumele.
-
Apoi se adaugă semințele de susan, până scade supă se țin la foc mare. se servește cuorez simplu fiert.