Reclamă

Ingrediente

2 ouă făcute omletă (50 g)

1 mână de păstăi (30 g)

Ghimbir proaspăt tocat mărunt

2 sau 3 cepe tocate (60 g)

1 tijă de țelină tocată (20 g)

1 ardei gras verde tăiat cubulețe (30 g)

1 cană de creveți proaspeți decorticați (150 g)

2 căni de orez alb fiert (400 g)

½ cană de legume congelate: morcovi, porumb și mazăre

Ulei vegetal, sare, piper, sos de soia (după gust)

Mod de preparare

În  tigaia foarte fierbinte, pune puțin ulei. Călește ușor ghimbirul și dă-l deoparte. Călește creveții timp de două minute (sau până își schimbă culoarea) și dă-i deoparte. Călește toate legumele timp de patru minute. Adaugă sosul de soia, ghimbirul și orezul. Amestecă. Adaugă creveții și omleta. Amestecă bine până obții un preparat omogen, apoi servește-l în farfurii.

Pui picant cu legume în stil chinezesc

Pui la tigaie cu legume

  • 200 g piept de pui
  • 3 linguri ulei
  • condimente asiatice sau chinezești
  • 2 linguri semințe susan
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri de sos Worcestershire.
  1. Se călește la foc mare într-o tigaie pieptul de pui tăiat fideluță în cele 3linguri de ulei.

  2. Se adaugă condimentele chinezești:pudra de chilli, chimenul, anasonul, piperul alb,praful de curry;

  3. Se mai țin pe foc aproximativ 5 minute. Se adaugă sosurile, apoi supă de pui. cam după 5 minute de adaugă legumele.

  4. Apoi se adaugă semințele de susan, până scade supă se țin la foc mare. se servește cuorez simplu fiert.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro