Reclamă

 

Prăjitura leopard fără coacere

prăjitură cu biscuiți și cremă

  • 250 g biscuiți simpli
  • 170 g ciocolată amăruie
  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 1 linguriță esență de rom

Ingrediente crema

  • 540 g crema de brânză
  • 250 g unt
  • 110 g zahăr pudra
  • 100 g nutella
  • 17 buc biscuiți cu cacao
  • 7 buc biscuiți Oreo
  • 1 linguriță extract de vanilie
  1. Rupem biscuiții simpli după care transferăm ciocolată într-un bol peste care punem smântână pentru frișcă.

  2. Băgăm bolul în cuptorul cu microunde pentru un minut și jumătate cu verificare la fiecare 30 de secunde. Amestecăm bine după ce scoatem bolul cu ciocolată și smântână din cuptorul cu microunde.

  3. Adăugăm esență de rom și amestecăm după care adăugăm acest mix peste biscuiții simpli.

  4. După ce am amestecat biscuițîi simpli cu mixul de ciocolată,ii vom pune în tavă în care vom asambla prăjitură.Tavă este tapetata cu hârtie de copt și are dimensiunile de 20/30 cm.

  5. Distribuim amestecul cu biscuiți pe toată suprafață tăvii și presăm cât putem de bine pentru a nu avea spații goale și denivelări. Băgăm tavă la frigider timp în care ne ocupăm de crema.

  6. Punem untul în bolul mixerului,acesta este la temperatura camerei și are o grăsime de 82%.Adăugăm zahărul pudra și le mixăm, puteți freca untul cu zahărul pudra și cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn.

  7. Adăugăm extractul de vanilie după care punem și crema de brânză treptat până când o vom termină.În tot acest timp mixăm continuu la viteză medie.(dacă aveți un robot stand mixer puneți pe treaptă 6 din 10).

  8. Această bază de cremă o împărțim în două părți egale,în una punem biscuiții Oreo pe care îi vom rupe în bucăți mici dar nu îi vom zdrobi,ne dorim scântei negre în cremă.

  9. Amestecăm prima parte de cremă cu bucățelele de Oreo după care punem nutella în a doua parte de crema și amestecăm până la omogenizare.Scoatem tava de la frigider și punem crema cu Oreo, o distribuim și nivelăm.

  10. Așezăm biscuiții cu cacao peste cremă și îi presăm puțin pentru a avea biscuiții la același nivel.Următorul strat va fi format din crema cu nutella, o distribuim pe toată suprafața după care o nivelăm. Băgăm tava la frigider pentru o oră sau la congelator pentru 30 de minute după care se poate tăia și servi.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro