Reclamă

Franța este recunoscută pentru bucătăria rafinată și micile extravanganțe ale sale. Pentru a aduce Parisul mai aproape de noi trebuie să punem puțin imaginația la contribuție. De la croissante, a căror rețetă o găsești mai jos, până la combinația inedită de arome dintre fructe și brânzeturi maturate, înnobilate cu mucegai. O cafea în stil franțuzesc super delicioasă:

Cafea Paris black chocolate macchiato, pe care o putem face cu lapte (10 ml) și 1 pătrățel de Ciocolată Neagră Nespresso. Pentru început preparați un espresso (40 ml) de Paris Black și îl turnați peste pătrățelul de cafea.

Cum Se Face Un Platou De Branzeturi Perfect | Blondelish.comPlatou cu brânzeturi se va alcătui din:

1. Brânză cremoasă: Mozzarella, Burrata sau pe varianta de brânză cremoasă untoasă, cu aromă mai pronunțată, cum e Brie, Camembert.

2. Branză cu mucegai albastru – cremoasă și sfărmicioasă: Gorgonzola Dolce, Valdeón, Stilton.

3. Brânză tare/maturată – Cheddar saula fel de delicioase: Emmental, Manchego (care se potrivește perfect cu dulceață de smochine sau peltea de gutui), Mimolette, Parmigiano-Reggiano, Pecorino, Gruyere, Jarlsberg, Monterey Jack, Provolone, Grana Padana dar și Gouda (în special cea din lapte de capră) sau Comte.

Sanvișurile franțuzești sunt poate cele mai delicioase iată rețetele:

1. Croque Monsieur: https://substantial.ro/cel-mai-iubit-dintre-sandwichuri-croque-monsieur-sandwich-frantuzesc/

2. Sandwich crocant sau „Croque Madame” https://substantial.ro/un-mic-dejun-frantuzesc-gata-in-10-minute-sandwich-crocant-sau-croque-madame/

Croissante rețetă simplă

Panificație franțuzească

  • 550 g faină tip 000
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 250 ml lapte cald
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ou (albușul se pune în aluat iar gălbenușul îl păstrăm deoparte pentru uns )
  • 1/2  linguriță de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 80 g unt pentru uns foile
  • 16 lingurițe nutelle/gem/magiun
  1. Într-un bol cernem făină, facem o gropiță în mijlocul ei și punem drojdia amestecată cu un pic de lapte călduț (din cei 250 ml). Mare atenție să nu fie prea cald, va opări drojdia și aluatul nu va crește.

  2. Lăsăm 10 minute să se activeze drojdia și între timp amestecăm restul de lapte cald cu sarea, zahărul, albusul de ou și uleiul.

  3. Turnăm amestecul lichid în bolul cu făină și frământăm timp de 10 minute.

  4. Apoi transferați aluatul pe blatul de lucru (fără a-l lăsa la crescut) și împărțiți-l în 8 bile (cam 120g /una).

  5. Fiecare bilă o întindeți cu un sucitor, astfel încât să obțineți un disc de 25 de cm.Ungeți suprafața cu unt moale (nu topit) și procedati așa și cu celelalte bucăți de aluat și așezați-le una peste altă. Nu exagerați cu untul, trebuie doar un strat subțire, altfel veți avea probleme la întins.

  6. Suprafață ultimului disc, nu se unge.

  7. Acum întindeți foile suprapuse cu sucitorul, până formați o foaie rotundă de 45-50 cm.

  8. Tăiați discul în 16 raze. Puneți la baza câte o linguriță de nutella sau gem.

  9. Rulați până la vârf și, croissantele obținute, așezați-le într-o tavă acoperită cu hatie de copt.Lăsați-le 20-30 de minute la crescut,apoi ungeti-le cu gălbenușul rămas , amestecat cu 3-4 linguri de lapte.

  10. Coaceti croissantele 20 de minute,primele 10 minute la 200 °C, apoi reduceți la 180°C și mai lăsați-le până se rumenesc frumos deasupra.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro