Reclamă

 

Papanași cu brânză de vaci

  • 700 g brânză de vaci proaspătă
  • 120 g zahăr pudra
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță esență naturală vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 ouă medii
  • 350-400 g făină
  • 1 /2 linguriță bicarbonat
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 l ulei pentru prăjit
  1. Pentru început punem brânza de vaci la scurs într-o sită. O lăsăm astfel în jur de 2-3 ore la frigider, apoi amestecăm brânza cu zahărul pudră și cel vanilat, esență de vanilie și coajă de lămâie, apoi adăugăm ouăle și amestecăm până se omogenizează compoziția.

  2. Încorporăm apoi făina și bicarbonatul. Amestecăm până se omogenizează aluatul.

  3. Ne umezim mâinile cu apă, și modelăm bile pe care le turtim un pic. În mijloc le facem o gaură cu un deget și apoi le dăm puțin prin făină (dacă avem făină pe masă de lucru este perfect).

  4. Procedăm astfel până terminăm aluatul, ar trebui să iasă cam 20 de bucăți cu diametrul de 6 cm sau 10 bucăți mai mari și biluțe exact câți papanași modelăm. 

  5. Punem într-o tigaie uleiul și îl încingem. Prăjim papanașii pe amble părți, la foc mic-mediu, până se rumenesc.

  6. Îi servim cu smântână și dulceață de mure (sau de care dorim).


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro