Cum se prepară
Se curăţă ceapa şi ardeiul, se spală şi se taie fâşii subţiri. Se toarnă uleiul într-o tigaie şi se pun legumele la călit, scrie retete.unica.ro. Separat, se taie baconul fâşii mai mici, cârnaţii rondele subţiri şi se pun să se călească împreună cu ceapa şi ardeii, la foc potrivit.
Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare şi de mărar şi apoi se adaugă caşcavalul ras şi mărarul tocat mărunt. Compoziţia obţinută se toarnă în tigaie şi se lasă la foc mic, să nu se ardă.
Se verifică cu o paletă de lemn dacă s-a făcut pe o parte şi se întoarce uşor ca pe clătită, să nu se rupă. Se mai lasă să se rumenească puţin, câteva minute, şi se serveşte ornată cu cimbru şi felii de roşii.
Cum să faci cea mai bună omletă țărănească
- ouă
- brânză sau cașcaval după preferințe (se pot adauga mai multe tipuri)
- 1 cartof mic
- 1 ceapă mică
- 1 ardei gras
- mușchiuleț fără grăsime, piept de pui afumat sau bacon (după preferințe)
- sare, piper, chili, busuios, oregano
- 1 legătură mărar proaspăt
- ulei de măsline
-
Cartoful se dă pe răzătoare și se pune la călit în uleiul de măsline la foc mic într-o tigaie antiaderentă, împreună cu ceapa, ardeiul și mușchiulețul, toate tocate mărunt.
-
Între timp se bat ouăle foarte bine împreună cu condimentele și mărarul, iar după ce au făcut puțină spumă (ca omleta să iasă pufoasă), se adaugă brânza și cașcavalul rase și se amestecă bine.
-
Ouăle se adaugă și ele în tigaie, după ce legumele s-au gătit pe jumătate. Omleta se prăjește pe ambele părți câteva minute, până se rumenește.
-
Se servește caldă, ornată cu verdeață și eventual puțin cașvacal ras pe deasupra, alături de o salată de roșii sau un iaurt