Prajitura Nero cu mousse de ciocolata
O prăjitură cu un blat însiropat și cremă de ciocolată
Blat
- 2 ouă
- 30 g cacao
- 30 g făină
- 60 g zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 lingură de ulei
- 1 praf de sare
Mousse de ciocolată
- 300 g ciocolată amăruie
- 600 ml frișcă lichidă îndulcită
Decor
- ciocolată rasă
Blat
-
Se bat ouăle cu un praf de sare
-
Se adaugă zahărul treptat cât timp mixăm, după 2-3 minute se adaugă în fir subțire uleiul
-
Pune extractul de vanilie după care adaugă făina și cacaua cernute. Adaugă-le în două tranșe și amestecă ușor cu o spatulă cu mișcari ample de sus în jos.
-
După omogenizarea ingredientelor se coc foile. Fie le faci separat, în trei tranșe, fie un blat pe care îl tăiem în 3 foi.
Mousse de ciocolată
-
Pune ciocolata într-un bol împreună cu 300 ml de frișcă lichida indulcita.
-
Bagă bolul în cuptorul cu microunde pentru un minut și jumătate cu verificare la fiecare 30 de secunde.
-
Scoate bolul și amestecă până când ciocolata se va topi în totalitate. Lasă crema sî se răcească la temperatura camerei și bate restul de frișcă.
-
Urmatorul pas este sa încorporezi crema racită la temperatura camerei. Adaugă această cremă treptat, cam 2-3 linguri odată.Nu mai mult de atât.
-
Odată ce ai încorporat crema de ciocolata, mousse-ul este pregătit.
Asamblare și decor
-
Împartem mousseul de ciolată în trei părți egale
-
Distribuim uniform mousseul pe toată suprafața foii de blat, repetăm până la ultima picătură. Crema de deasupra va ajuta ciocolata rasă să se lipească.