Avertisment pentru grăbiți, ambele rețete se află mai jos.
Ambele variante se pot transforma într-un mic dejun în stil italienesc, dacă adăugăm legumele potrivite: morcovi, țelină rasă cu puțină lămâie și un expresso sau o cană frumoasă de cafea cu lapte.
Prima rețetă
Covrigei cu chimen și susan 5 ouă 100 g margarină 10 g drojdie, 100 ml lapte 200 g făină, sare, chimen, susan Se încălzește puțin laptele, fără să se fiarbă. Drojdia se dizolvă într-o lingură de lapte cald. Restul de lapte se bate cu 4 ouă, margarină și un pic de sare, după care se toarnă ușor peste castronul în care s-a pus făina. Se omogenizează aluatul, se face o mică adâncitură în mijloc și se adaugă drojdia, apoi se frământă bine și se lasă 30 de minute să crească. După aceea, se modelează covrigei, se dau prin oul rămas, bătut bine, se presară cu chimen, susan și cașcaval și se dau la cuptor, într-o tavă curată, lăsându-se până devin crocanți.
Rețetă covrigei fragezi cu chimen, susan și cașcaval
Cel mai simplu mod de a obține o gustare cu cașcaval
- 400 gr făină
- 250 gr unt
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurițe sare
- 200 gr cașcaval
- 3-4 linguri smântână
- cașcaval pentru presărat
- 1 ou pentru uns covrigeii
-
Se amestecă untul cu făina, apoi se adaugă praful e copt, cașcavalul ras și sarea
-
Se frământă până se omogenizează, se adaugă3-4 linguri de ulei.
-
Pentru cei răbdători se dă la rece pentru 30 de minute
-
Se întinde o foaie de 5 mm grosime
-
Se decupează aluatul cu o formă de covrigei, se vor face bucățele rotunde sau dreptunghiulare, pătrățele…
-
Aluatul rămas de la decupat, se frământă din nou pâna la omogenizare și se întinde din nou
-
Se așează covrigeii în tava tapetată cu hârtie de copt,se ung cu ou bătut în care punem sare și se presară deasupra cașcaval ras.