Pentru cei pretențioși dar la început de drum și grăbiți, o slată drept fel principal, acompaniată de un vin pe măsură care te va ajuta să închei ziua într-un mod sublim.
Un vin din Agiorgitiko culoare intensa de rubiniu inchis, cu arome concentrate de fructe rosii, complexitate aromatica si tanini moi, vinurile Agiorgitiko ofera experienta euforiei spontane oricarui iubitor de vinuri. Ciorchinii sunt de marime medie; boabele sunt sferice si de marime mica-mijlocie. Pielita este de culoare albastru inchis iar pulpa este moale, incolora si zemoasa. Este unul dintre soiurile grecesti cu cea mai bogata varietate de culori.
Salată cu pui și țelină
O salată care poate servi ca fel principal, sățioasă dar ușoară cu accente puternice de la țelină
- 1 ceapă
- 1 lingură zahăr
- zeama de la o lămâie
- sare și piper
-
Curata telina si da-o pe razatoarea mare, apoi procedeaza la fel cu morcovul si toaca ceapa solzisori.
-
Frige puiul la tigaie sau la cuptor cu condimentele preferate, la foc mare, cat sa se rumeneasca, dar sa nu se usuce.
-
Desfa carnea de pe oase (in cazul pulpelor) si marunteste-o de cutit, cu tot cu piele.
-
Combina morcovul cu telina, puiul maruntit, ceapa taiata solzisori si verdeata.
-
Asezoneaza salata de pui cu telina cu un dressing obtinut din zeama de lamaie, zaharul, sarea si piperul, adaugate dupa gust.
-
Serveste salata de pui cu telina cu felii de paine prajita sau foi de tortillas dupa minim o ora de racire.