Negresa a apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii la sfârșitul secolului al XIX-lea. Există o puzderie de mituri și legente create în jurul acestui desert delicios. Astfel că nu vom ști niciodată cine a inventat o așa minunăție culinară.
Până în momentul de față există o certitudine cu privire la istoria acesteia.
Se pare că a fost preparată pentru prima oară în anul 1893, la cererea Berthei Palmer, o doamnă din înalta societate americană care prezida Expoziția Mondială Columbiană, organizată în acel an în Chicago.
Este un deliciu de care se poate să ne mai bucurăm, spun specialiștii, încă vreo trei decenii de acum în colo. Două treimi din totalul de ciocolată din lume vin din vestul Africii, iar Coasta de Fildeş este cel mai mare producător de cacao din lume.
Arborii de cacao se dezvoltă în condiţii de umiditate crescută şi cu ajutorul tonelor de apă de ploaie, iar aceste două elemente ar putea deveni aproape inexistente în această regiune în următoarele câteva decenii.
Specialiştii estimează că lumea se va confrunta cu un deficit de cacao de 100.000 de tone în următorii câţiva ani, dacă temperaturile medii continuă să crească şi vor atinge nivelul aşteptat de meteorologi. Pentru a susţine producţia de cacao în aceste condiţii, plantaţiile ar trebui să fie mutate în munţi, pentru a beneficia de condiţiile meteorologice propice.
Rețetă de NEGRESĂ din două ingrediente
Folosim chiar două ingrediente și iese ceva delicios
- 4 ouă
- 150 g ciocolată neagră (putem folosi și ciocolată tartinabilă (Nutella))
-
Batem albușurile spumă, 8-10 minute, apoi adăugăm gălbenușurile, omogenizăm cu grijă.
-
La final punem ciocolata topită sau tartinabilă… Nutella, ar trebui ceva cu un gust bub, se poate opta pentru diferite sortimente, pentru a înnobila cumva desertul.
-
Toarnă în tava pregatită și coace timp de 25-30 minute la 180 de grade- a 4 a treaptă, într-o tavă de 20×20 cm. Negresaeste gata când începe să se desprindă ușor de pereții tăvii, iar o scobitoare înfiptă în mijlocul tăvii va ieși curată.