Reclamă

 

Amandină cu jeleu inedit de ciocolată

Amandină însiropată, aromată și delicioasă

Blat

  • 6 buc. ouă
  • 10 linguri  zahăr
  • 3 linguri  ulei
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri  făină albă
  • 3 linguri  cacao neagră

Cremă

  • 1 buc. ou
  • 5 linguri  zahăr
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri  cacao
  • 1 linguriță esență de rom
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 300 g de unt

Sirop

  • 150 ml compot/sos de fructe- fierbem cu zahăr și apă, în funcție consistența dorită
  • 4-5 linguri de zahăr

Jeleu de ciocolată

  • 220 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată neagră
  • 2-3 linguri rase de zahăr pudră
  • 10 g gelatină uscată

Prepararea blatului

  1. Se bat spumă albusurile cu zahărul până se obtine o spumă tare. 

  2. Separat mixăm gălbenusurile cu sarea, vanilia si uleiul. 

  3. Gălbenusurile mixate se amestecă usor cu albusurile bătute si făina amestecată cu praful de copt si cacao. Se incorporează bine toate ingredientele.

  4. Se incorporează bine toate ingredientele.Compozitia obtinută se pune intr-o formă cu diamentrul 30cm×20cm, tapetată cu hârtie de copt si se introduce in cuptorul incălzit la 180 C. Se lasă la copt circa 20 min, se lasă să se răcescă complet apoi se taie in două foi.

Crema

  1. Se mixează oul cu zahărul, laptele si cacaoa. Compozitia obtinută se pune pe foc amestecând continu. Când incepe să se ingroase se adaugă untul, esenta de vanilie si de rom, se ametecă bine, se ia de pe foc si se pune la răcit.

Siropul

  1. Se pun ăntr-o crăticioară fructele și zahărul și o lingură de apă rece, se lasă să se topească zahărul, adăugăm lichid cât se subțieze. La final lăsăm la răcit, se pasează și se dă prin strecurătoare, apoi e bun de însiropat blatul

Jeleul

  1. Se pune frișca lichidă la încălzit, fie mărunțim bine ciocolata fie o topim puțin, afăugăm ciocolata lăsăm să se topească, oprim focul lăsăm să se răcească puțin, apoi adăugăm gelatina. Putem adăuga și colorant negru sau puțin verde și roșu. Strecurăm să fie fin și turnăm deasupra tortului.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro