Reclamă

Această rețetă delicioasă de curry de pui cu ceapă și ardei verde este tot ce vă trebuie pentru a va impresiona musafirii sau familia. Combinația perfectă de iuțeală, dulceață și texturi crocante face din acest curry o opțiune excelentă pentru cină. Iată cum să pregătiți acest fel de mâncare în câțiva pași simpli:

Ingrediente:

– 4 pulpe de pui dezosate (aproximativ 400 grame)

– 1/2 linguriță de pudră de chili

– 1/4 linguriță de turmeric

– 1 ceapă medie (aproximativ 100 grame)

– 1 linguriță cu vârf de pastă de roșii

– 2 căței de usturoi, zdrobiți (echivalent cu 1 linguriță)

– 1 linguriță de ghimbir ras, sub formă de pastă

– 3-4 cepe noi mici (aproximativ 100 grame în total)

– 2 ardei kapi verzi închis (aproximativ 150 grame)

– 2-3 linguri de ulei

– Sare

Ingrediente pentru masala (mix de condimente):

– 1 linguriță de coriandru măcinat

– 1/2 linguriță de chimion măcinat

– 1/2 linguriță de pudră de chili

– 1/2 linguriță de semințe de fenicul

– 1/2 linguriță de boabe de piper

– 1/4 linguriță de turmeric

– 2 cuișoare

– 2 păstăi de cardamom verde

Instrucțiuni:

1. Începeți prin a tăia fiecare pulpă de pui în 4 bucăți. Presărați cu sare, turmeric și pudră de chili, apoi maseazăți bine carnea pentru a se impregna cu aromele.

2. Pregătiți masala amestecând toate ingredientele pentru acest mix de condimente și măcinându-le până obțineți o pudră fină.

3. Tăiați ceapa cubulețe, zdrobiți usturoiul și radeți ghimbirul pe o razatoare. Tăiați ardeiul verde în bucăți mai mari și cepele noi în 4 bucăți.

4. Încingeți o tigaie mare și adâncă sau o cratiță și adăugați o cantitate mică de ulei. Adăugați cepele noi și ardeiul verde, presărați cu sare și sotați-le la foc mediu spre mare timp de doar 2 minute, până când obțineți puține urme de rumenire pe legume și simțiți un miros plăcut din tigaie. Legumele trebuie să rămână crocante.

5. Scoateți legumele din tigaie și adăugați o altă lingură de ulei. Puneți bucățile de pui într-un singur strat și lăsați-le să se prăjească fără a le amesteca cel puțin până când își schimbă culoarea. Apoi, continuați să le prăjiți până devin aurii pe ambele părți. La final, sotați-le la foc mare, amestecând constant, pentru încă 1 minut.

6. Scoateți carnea din tigaie. În funcție de cantitatea de grăsime lăsată de pui, decideți dacă mai adăugați ulei. Ar trebui să aveți aproximativ 2-3 linguri de ulei în tigaie.

7. Adăugați ceapa tocată cubulețe și căliți-o la foc mic timp de aproximativ 5 minute, până când devine moale.

8. Adăugați usturoiul și ghimbirul și mai căliți timp de 1 minut, până când simțiți un miros plăcut din tigaie.

9. Faceți puțin spațiu în mijlocul tigăii și adăugați pasta de roșii. Căliți-o timp de 1 minut, apoi amestecați-o cu restul ingredientelor din tigaie, inclusiv cu puiul și sucul lăsat de acesta.

10. Adăugați 150 ml de apă (sau cât să acopere doar 2/3 din pui, nu trebuie să fie complet acoperită carnea) și amestecați în masala. Lăsați să dea în clocot, apoi reduceți focul la minim și fierbeți cu capac timp de 10 minute. Dacă doriți un sos mai gros, îndepărtați capacul acum și mai lăsați să fiarbă încă 5 minute. Dacă doriți un sos mai lichid, mențineți capacul pe tot parcursul celor 10 minute de fierbere.

11. Adăugați bucățile de ceapă nouă și ardeiul verde și amestecați. Îndepărtați tigaia de pe foc.

12. Serviți curry-ul de pui cu ceapă și ardei verde alături de pâine indiană (dacă sosul este mai gros) sau cu orez indian (dacă ați păstrat sosul mai lichid).

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro