Reclamă

Această rețetă simplă de fasole verde la tigaie este perfectă pentru oricine dorește o mâncare rapidă și sănătoasă. Fie că o servești ca mâncare de post sau ca garnitură pentru friptură, cu siguranță vei face o alegere excelentă!

Fasolea verde este o legumă bogată în vitamine, proteine și cu un conținut scăzut de grăsimi, făcând-o alimentul ideal pentru orice moment al zilei. Iată cum poți prepara fasolea verde la tigaie în doar 20 de minute, fără prea mult efort și fără a fi nevoie să o supraveghezi constant!

Ingrediente:

– 600 g fasole verde

– 5 roșii medii

– 6 căței de usturoi tocați

– 3-4 cepe medii

– sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust

Mod de preparare:

1. Taie fasolea verde în bucăți de 2-3 cm și opărește-o în apă cu sare. Clătește-o sub un jet de apă rece și las-o să se scurgă.

2. Tocă ceapa mărunt și călește-o într-o tigaie cu ulei încins, amestecând continuu, până devine transparentă.

3. Adaugă în tigaie fasolea verde și jumătate din cantitatea de roșii. Lasă-le să fiarbă timp de 5 minute, până roșiile se înmoaie.

4. Adaugă restul de roșii, verdeața și usturoiul. Acoperă tigaia cu un capac și lasă fasolea să fiarbă până este gata. Prăjește timp de un minut fără capac și servește fasolea verde fierbinte.

Fasolea verde poate fi servită ca garnitură pentru felul principal sau poate fi consumată simplă, la masa de seară. Gustul este delicios, iar beneficiile consumului de fasole verde nu vor întârzia să apară!


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro