Este sezonul dovleceilor, astfel că îi poți pregăti în fel și chip. Fie că îi adaugi în ciorbe sau sosurile pentru paste sau îi gătești la grătar, dovleceii sunt extrem de delicioși. De altfel, sunt ușor de digerat pot fi oferiți și celor mici cu toată siguranța.
O rețetă simplă și delicioasă de chifteluțe din dovlecei cu telemea va fi un real succes pentru cei dragi. De altfel, în mod cert invitații la masă vor fi impresionați de gustul lor.
Chifteluțe delicioase cu dovlecei și brânză sărată
Pentru această rețetă de chifteluțe ai nevoie de următoarele ingrediente:
-4 dovlecei;
-2 ouă;
-250 grame de telemea sau caș (poate fi folosit orice alt tip de brânza sărată);
-sare,piper;
-2 fire de usturoi verde;
-pătrunjel verde;
-o lingură de pesmet sau griș;
-parmezan (opțional).
Spală bine dovleceii și apoi rade-i pe răzitoarea mare. Evită folosirea robotului de bucătărie pentru mărunțirea lor. Aceștia se vor înmuia, iar preparatul final nu va avea același consistență.
Lasă dovlecelul ras la scurs pentru 30 de minute. Asigură-te ulterior că tot lichidul a fost scurs, astfel încât să nu obții un preparat umed. Peste dovlecel se adaugă ouăle, brânza rasă și pesmetul. De asemenea, usturoiul și pătrunjelul tocat. Nu uita de sare și piper. Compoziția se amestecă astfel încât să devină omogenă. Se formează rând pe rând chifteluțe din aceasta. Fiecare chifteluță se trece prin parmezan ras pentru un plus de gust.
Chifteluțele din dovlecei cu brânză se prăjesc în ulei de floarea soarelui sau de rapiță. Acestea se așează în tigaie pentru a fi prăjite doar după ce uleiul a ajuns la o temperatură înaltă. După ce se scot de la prăjit se înlătură excesul de ulei.
Chifteluțele din dovlecei se servesc cu sos de iaurt cu usturoi. Acesta se prepară cu iaurt grecesc, sare, piper, usturoi verde și lămâie.