Reclamă

Vara bate deja la ușă, astfel că unul dintre cele mai apreciate deserturi va fi la mare căutare. Nu toată lumea se poate bucura însă din plin de acest răsfăț. Multe persoane se feresc să consume înghețată pentru a evita să se îngrașe. În acest sens, există câteva rețete de înghețată pe care le poți pregăti acasă.

Înghețată de casă dietetică

Înghețata este în mod cert unul dintre cele mai consumate deserturi din lume. Nu doar copiii sunt fascinați de gustul ei dulce și răcoritor, ci și adulții. Înghețata din magazine este de multe ori plină de aditivi alimentari periculoși pentru organism. Din acest motiv, mulți părinți evită să cumpere produse de acest gen pentru cei mici. Cea mai la îndemână variantă de a potoli pofta de înghețată este să o prepari în casă. Una dintre cele mai simple rețete este aceasta:

-3 banane coapte;

-200 ml frișcă UHT;

-3 lingurițe de miere ( cantitatea poate fi adaptată);

-nuci tocate/nuci pecan;

-fulgi de ciocolată (opțional).

Ai nevoie de un robot de bucătărie care să funcționeze la viteză mare.  Curăță bananele și rupe-le în două dau trei bucăți, iar ulterior adaugă-le în vasul robotului de bucătărie. Peste ele toarnă frișca lichidă și mierea. Mixează totul timp de 3-5 minute până ajungi la o consistență spumoasă a compoziției. Nuca tocată mărunt alături de fulgii de ciocolată care sunt opționali, trebuie adăugate la final. Omogenizează totul cu ajutorul unui tel, fără să mai folosești robotul de bucătărie.

Toarnă compoziția într-un recipient de plastic și pune înghețata la congelator.

Secretul unei înghețate aerate

Nu de puține ori înghețata de casă  poate ieși de la congelator cu „fulgi de gheață”, fără a avea o compoziție omogenă sau aerată. Acest fapt nu se datorează modului în care ai pregătit amestecul sau cât de mult l-ai mixat. De altfel, nici congelatorul nu este vinovat pentru acest aspect. Secretul constă într-o procedură la care trebuie să apelezi după 40-60 de minute după ce ai pus înghețata la congelator. Aceasta trebuie amestecată cu mișcări de jos în sus. Compoziția nu se va îngheța astfel prea tare ci va rămâne aerată.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro