Cine mă iubește să savureze o porție de o porție delicioasă de paste? Cu sos roșu, cu sos alb, integrale sau din făină albă, pastele sunt preferatele adulților dar și ale copiilor. Una dintre cele mai rapide are în componență puiul fraged și ciupercile.
O poți pregăti în mai puțin de 30 de minute.
Paste cu pui și ciuperci
Pentru a pregăti delicioasele paste cu pui și ciuperci ai nevoie de :
- 250 grame piept de pui;
- pastele preferate;
- suc de roșii;
- o ceapă;
- usturoi;
- parmezan;
- condimente (opțional)
- ulei de măsline
- Sare, piper;
- Ciuperci champignon.
Curăță și taie ceapa și usturoiul mărunt. Pune o lingură de ulei de măsline in tigaie, peste care adaugă ceapa și usturoiul tocat. Lasă totul la foc mic.
Separat, într-o oală, pune pastele la fiert. Pentru 3 porții generoase ai nevoie de 400 grame de paste.
După ce ceapa și usturoiul au devenit sticloase, peste ele, adaugă carnea de pui tăiată in cubulețe. Adaugă foarte puțină apă de la paste și lasă totul la foc mic sub capac.
După 10-15 minute, adaugă peste carne și sosul de roșii, precum și condimentele. Dacă preferi gustul busuiocului mai puțin pronunțat îl poți adăuga în aceasta etapă.
După alte 5 minute de fierbere, poți adăuga peste sos, pastele fierte.
Dacă preferi pastele al forno rețeta este ideală și pentru a fi transformată în acest sens.
Adaugă-le într-o tavă ale căror pereți au fost în prealabil unși cu unt. Peste paste, rade cașcavalul și pune totul la cuptor pentru 15-20 de minute.
În locul ciupercilor poți folosi dovlecelul sau orice altă legumă preferi. La fel de delicioase vor fi însă și preparate cu sosul care conține doar pui și suc de roșii.