Reclamă

Alimentul principal în jurul căruia meniul de Paște se învârte este oul. Gospodinele îl introduc în salata de boeuf, în drob sau pregătesc delicioasele ouă umplute. Una dintre rețetele de ouă umplute care te vor ajuta să îi dai gata pe invitați sunt ouăle umplute cu sos de smântână acrișor. O combinație excelentă care arată spectaculos și are un gust pe măsură.

Ouă umplute cu sos de smântână

Pentru a pregăti rețeta de ouă umplute cu sos de smântână ai nevoie de:

-10 ouă;

-1 pateu de porc / gâscă sau somon;

-200 grame smântână;

-muștar;

-două linguri de maioneză;

-sare, piper;

-pătrunjel sau mărar verde.

-zeama de lămâie.

Pune ouăle la fiert în apă cu sare. Lasă-le să clocotească minim 5-7 minute.

După ce s-au fiert,  curăță-le de coajă și secționează în două părți egale fiecare ou. Scoate gălbenușurile separat. După ce ai terminat de acest procedeu te poți ocupa de umplutură. Zdrobește gălbenușurile și adaugă peste ele pateul preferat, alături de muștar și pătrunjelul tocat.  Pune sare și piper în funcție de gust. Amestecă până devine o pastă omogenă.

Poți trece la umplutul ouălor. Astfel, fiecare secțiune de albuș trebuie umplută cu crema de gălbenuș și pateu. După ce le-ai umplut, așează albușurile rând pe rând cu partea plină în jos într-un platou sau un vas.

După ce ai așezat toate albușurile pline cu umplutură este momentul să treci la sosul de smântână.

Peste smântână adaugă două linguri de maioneză, zeamă de lămâie și sare. Amestecă sosul până la omogenizare. Toarnă sosul peste ouăle umplute în vas. Se poate orna după preferințe.

O altă variantă de ouă umplute ideale pentru aperitivele de Paște sunt cele cu ton sau somon afumat. Umplutura poate fi realizată din carne de ton sau somon afumat amestecat cu o lingură de maioneză.

Atenție! Este ideal să consumați ouăle în maxim două zile de la preparare.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro