Reclamă

În bucătăriile românilor se pregătesc deja primele rețete pentru sărbătoarea Peștelui.Dintre acestea, nu lipsesc cozonacii, friptura, ouăle roșii sau pasca.  Pentru prepararea lor este necesară multa migală, mai ales ca la o astfel de masă sunt aproape întotdeauna si invitați aleși. Pentru a-i surprinde, poți opta pentru una dintre cele mai suculente fripturi de miel. Preparatul nu îți dă prea multă bătaie de cap, fiind gătit la cuptor. În plus, rețeta te va ajuta să obții o friptură de miel fragedă, fără mirosul specific.

Friptură de miel suculentă

Pentru a prepara această rețetă ideală pentru masa de Paște ai nevoie de:

-1 pulpă de miel ( cu os);

-2 cuburi de unt (30 de grame);

-trei felii de portocală (secționate);

-salvie;

-sare;

-piper.

Alături de carne, poți așeza în tavă și legumele alături de care vei putea servi friptura. Fuziunea de gusturi va fi excelentă. Dacă alegi să pregătești separat garnitura, de asemenea vei obține o carne la fel de gustoasă.

Spală carnea de miel și tamponează cu hârtie pentru a elimina excesul de apa. Crestează apoi cu ajutorul cuțitului în locurile în care stratul de carne este unul generos. Astfel,  aromele vor intra în aceasta.

Unge toată suprafața pulpei de miel cu unt și presară salvie. Peste carne, așează feliile de portocală și condimentează totul cu sare și piper.

Așează carnea într-un vas termorezistent cu capac. În lipsa acestuia, te poți folosi de folia de aluminiu pentru a o așeza peste carnea din tavă. Introdu totul la cuptor ma 200 de grade. Nu uita că pentru o friptură delicioasă de miel și mai ales suculentă, carnea trebuie să se gătească încet.

După minim 2 ore la cuptor, îndepărtează folia sau capacul de deasupra. Mai lasă friptura încă 30 de minute la cuptor sub această formă.

Garnitura perfectă pentru friptura de miel suculenta sunt cartofii cu rozmarin sau piureul de țelină.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro