Reclamă

Când spui  ” Cozonac Babka” te gândești deja la desertul la modă promovat intens în ultima vreme în mediul online. Deși la formă seamănă cu un cozonac clasic, rețeta este însă diferită. Multe persoane se feresc să pregătească  acest desert din cauza complexității lui. În mod cert nu este unul dintre cele mai ușoare, însă urmând pașii clari ai rețetei, rezultatul va fi cel așteptat. Mai mult, dacă cei dragi sunt încântați de un cozonac însiropat din plin, atunci merită implicarea! Cu răbdare și îndemânare, te poți bucura de cel mai delicios desert în ziua de Paști.

Babka cu nucă, ciocolată și mult sirop

Babka este un desert evreiesc care era pregătit odinioară pentru mesele de sărbătoare. Datorită aspectului, dar și al gustului, cozonacul evreiesc a ajuns foarte cunoscut și îndrăgit în întreaga lume.

Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de

-530 g faină de calitate superioară;

-100 g zahar;

-7 g drojdie uscata activa sau 2 lingurite;

-1 coajă portocală;

-3 ouă;

-120 ml apă;

-1/3 lingurița sare;

-150 g unt la temperatura camerei,  tăiat cubulețe;

-ulei de floarea soarelui pentru uns;

Pentru umplutură

-50 g zahăr pudră;

-30 g cacao;

-130 g ciocolată neagră;

-2 linguri zahăr;

-120 g unt;

-100 g nuci mărunțite.

Pentru sirop

-260 g zahăr

-160 ml apă

Amestecă două linguri de făină cu drojdia si puțin zahăr cu apă. Lasă compoziția să crească  pentru câteva minute. Ulterior, adaugă-o peste restul cantității de făină. Peste acestea toarnă unul, ouăle, aromele, praful de sare , restul de zahăr și începe să frămânți.

Treptat, încorporează uleiul. După 15-20 de minute de frământat, aluatul poate fi așezat la crescut.

Între timp, poți pregăti umplutura amestecând ciocolata neagră, nuca, zahărul și untul.

De asemenea, în paralel poți pregăti siropul pentru Babka. Pune la fiert apa, iar atunci  când clocotește, adaugă zahărul și lasă totul la fiert până se îngroașă.

După ce aluatul a crescut, răstoarnă-l pe suprafața de lucru și separă-l in două. Întinde ambele bucăți de aluat în foi egale peste care adaugă umplutura. Rulează fiecare foaie și ulterior împletește-le. Secționează pe jumătate fiecare ruladă obținută. Așează Babka în tavă și pune-o la cuptor pentru 1 oră la 180 de grade.

Când cozonacul est copt, toarnă peste el siropul,


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro