De Sfintele Paști, de pe mesele românilor nu lipsesc niciodată cozonacul și pasca. În ultimii ani, moda de a le cumpăra gata coapte de la patiserii sau de la supermarket a luat amploare. Unele gospodine apelează la acest lucru din lipsă de timp. De asemenea, multe dintre ele se feresc să prepare cozonacul din cauza complexității rețetei.
Prepararea lor în casă nu este atât de dificilă precum pare. De altfel, poți obține un cozonac perfect și fără frământare.
Cozonac fără frâmântare
Pentru a pregăti doi cozonaci pufoși fără timp îndelungat la capitolul frământare ai nevoie de următoarele ingrediente:
-1 kg de făină de calitate superioară;
-200 ml lapte;
-8 ouă;
-100 ml unt topit;
-250 grame zahăr;
-un cub de drojdie proaspătă;
-arome (vanilie, coajă de lămâie, rom, portocală);
Pentru umplutură:
-nuca măcinată;
-ciocolată neagră.
Pentru un cozonac pufos si aerat este indicat să cerni făina cu o zi înainte. Astfel, aluatul va crește rapid și te va ajuta să obții cei mai aspectuoși cozonaci. Sparge ouăle și separă gălbenușurile de albuș. Pune untul la topit și laptele la încălzit
Separat, peste drojdie adaugă o linguriță de zahăr, precum și lapte căt sa amesteci pentru a forma o consistența cremoasă. Adaugă și o lingură de făină și lasă-o la crescut.
Peste gălbenușuri adaugă zahăr, aromele,untul topit, dar și laptele cald. De asemenea, în această compoziție poți adăuga și aromele. Toarnă amestecul peste făină și amestecă. Este necesar să te asiguri că ai încorporat bine toate Ingredientele. După ce acestea au fost omogenizate, acoperă vasul în care se adlă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la crescut.
După minim 1 oră la loc călduros, aluatul este gata pentru a fi copt. Întinde-l pe masa de lucru si umple fiecare foaie cu nuca măcinată. Rulează-i și așează-i în tava pentru cozonac. Se coc la 180 de grade timp de 40 de minute.
După ce l-ai scos din cuptor și a stat la rece minim 3 ore, cozonacul poate fi glazurat cu ciocolată.