Cu siguranță salamul de biscuiți te trimite cu gândul la gustul copilăriei. Dacă ai evitat să îl prepari până acum pentru că ți se părea un desert destul de migălos, ei bine, nu este deloc așa. Nu ai nevoie de mai mult de 10 minute la dispoziție pentru a-l pregăti. În plus,pentru această perioadă a postului, salamul de biscuiți este un desert ideal. De altfel, fiind preparat în casă îl poți oferi și celor mici.
Salam de biscuiți aromat
-1 kg biscuiți „populari”
-4 linguri de cacao;
-o ciocolată amăruie;
-unt/ulei de cocos;unt vegan/grăsime vegetală;
-6 linguri de zahăr;
-rom, vanilie;
-coajă rasă de portocală sau lămâie;
-100 grame rahat;
-nuci, alune, fistic.
Începe prin a fărâmița biscuiții fie cu ajutorul blenderului fie manual.
Pentru a grăbi procesul. Pune toți biscuții într-o pungă bine închisă, apoi cu ajutorul făcălețului presează-i ușor astfel încât să se mărunțească. Faptul că cei aceștia se vor zdrobi în forme inegale îți va fi de mare ajutor în realizarea unui salam de biscuiți frumos marmorat..
Separat, pune la topit untul sau grăsimea vegetală pe care o vei folosi. Peste aceasta adaugă biscuiții sfărâmați, zahărul, aromele. Mărunțește rahatul și adaugă-l în compoziție. Amestecă totul până la omogenizare. Pe o suprafață de lucru întinde folie alimentară sau chiar hârtie de copt pe care așează o parte din compoziție. Cu atenție, modelează compoziția până îi dai forma unui salam.
Pune ciocolata la topit și toarnă-o apoi peste salamul de biscuiți. Dacă preferi să te bucuri sub alta formă de ciocolată taie-o în bucăți mici pe care le adaugi în compoziție.
Rulează apoi salamul de biscuiți si pune-l la frigider pentru minim o oră.
Acest desert este unul de-a dreptul delicios chiar dacă îl păstrezi la frigider pentru mai multe zile.
frigider pentru mai multe zile. După preferințe pot fi introduse în compoziție si stafide.