Drobul de miel este unul dintre preparatele pentru care multe persoane așteaptă cu nerăbdare masa de Paște. Puțini știu însă că un astfel de aperitiv poate fi consumat în perioada postului. Asta pentru că poate fi pregătit și din legume, fără proteina animală. Din acest motiv, drobul de post cu ciuperci poate constitui un preparat ideal și pentru vegetarieni.
Bonus, drobul de post cu ciuperci are puține calorii per porție. Astfel, nu trebuie să îți faci griji dacă faci excese.
Drob de post cu ciuperci
Pentru a pregăti un drob delicios din legume, cu preponderență ciuperci, ai nevoie de:
-3 cepe albe;
-1 legătură de ceapă verde;
-500 grame ciuperci ( champignon, ciuperci brune, pleurotus)
-un ardei roșu;
-câteva frunze de pătrunjel și mărar;
-sare, piper;
-o lingură de pesmet.
Curăță și taie ceapa cât poți de mărunt. Atăt cea albă cât și pe cea verde. Procedează la fel și cu ardeiul roșu, precum și cu verdețurile. Toacă de asemenea ciupercile cât se poate de mărunt și adaugă-le peste restul legumelor deja tăiate. Pune în compoziție lingura de pesmet. Adaugă sare și piper după gust și pune totul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Pune tava în care se află compoziția la cuptorul încins la
190 de grade pentru 30 de minute. Este ideal să acoperi tava cu o bucată de hârtie de copt sau cu folie de aluminiu. Procesul de coacere va fi astfel mult mai lent, fără a exista riscul ca drobul să nu fie pătruns și la interior. Folia se poate îndepărta înainte de 5-10 minute de scoaterea preparatului din cuptor.
În drobul de post poți adăuga după preferințe și alte tipuri de legume. Dovlecelul sau vânăta sunt două dintre acestea. De altfel, rețeta poate fi pregătită inclusiv pentru masa de Paște dacă nu vrei să consumi carne. Pentru un plus de gust, dar și o prezentare mai estetică poți introduce în mijlocul compoziției ouă fierte.