Reclamă

Cu siguranță multe mămici văd deseori dificilă modalitatea de a varia legumele în alimentația copilului. Supele sunt în mod clar opțiunile de mare ajutor în acest sens. Le prepari rapid și le poți oferi juniorului tău inclusiv a doua zi dacă sunt păstrate în condiții conforme.

Supa de fasole verde se introduce în alimentația bebelușului mai mare de 9 luni. De asemenea și cea de roșii.

Supa de fasole verde

-Fasole verde 250 gr;

-morcov 50 gr;

-ceapă 30 g;

-unt (ulei) 30 g;

-zroşii , 100 g (sau o linguriță de bulion);

-făină 10 g;

-apă 1 I;

-sare;

-pătrunjel verde 10 g.

Se curăţă morcovul şi ceapa, se toacă mărunt şi se pun să fiarbă în apă. Când zarzavatul este aproape fiert, se adaugă fasolea spălată şi tăiată în bucăţele de 2 cm. Se fierbe în continuare în vasul acoperit. Separat, se prepară un sos din făină şi zeamă de supă şi se toarnă apoi în oala cu zarzavaturi. Roşiile, curăţate de pieliţă şi sâmburi, se taie în felii subţiri şi se pun în supă o dată cu sarea. Supa se poate acri cu puţină zeamă de lămâie sau cu oţet de fructe (mere). Se serveşte după ce s-a adăugat untul (uleiul) şi pătrunjel tocat şi s-a mai dat un clocot.

Supă de roșii

-500 ml apă;

-ceapă 30 gr;

-morcov 50 gr;

-pătrunjel 25 gr;

-roşii 300 gr;

-ardei gras o bucată;

-orez 15 g,

-unt 8 g;

-verdeaţă tocată 5 g;

-sare 2 g.

Se pun la fiert, curăţate şi spălate, ceapa întreaga, morcovul, pătrunjelul şi ardeiul gras, tăiat în felii. Când legumele sunt moi se adaugă roşiile spălate, curăţate de coajă şi tăiate în bucăţi. Supa se mai fierbe 10-15 min, apoi se ia de pe foc. Ceapa se aruncă, iar celelalte zarzavaturi se pasează prin sită şi, împreună cu zeama, se pun din nou la fiert, adăugându-se orezul, ales şi spălat. Se lasă să fiarbă până se înmoaie orezul, completându-se lichidul pierdut prin evaporare. Se pune apoi sare, iar la servire se adaugă untul şi verdeaţa tocată fin.

Se recomandă copiilor mai mari de 8 luni.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro