Pastele se numără printre preferatele bebelușilor, întotdeauna mai mari de 7 luni însă. Asta pentru că nu este indicat să pe introduci mai devreme în alimentația lor. Fie că au sos de legume sau le pregătești în varianta dulce, pastele, macaroanele sau tăiețeii au mereu succes. Iată câteva variante în care poți pregăti la cuptor pentru bebelușul/toddler-ul tău.
Paste cu brânză de vaci la cuptor
-fidea, macaroane sau tăieței 100 grame;
-unt 20 g;
-zahăr brun 20 g ( se poate folosi sirop de arțar ca îndulcitor);
-brânză de vaci 160 g;
-ou 1 buc;
– lapte 80 ml;
-pesmet 6 g.
Se fierb pastele în 50 ml apă obţinând o concentraţie de 10% şi se scurge apa. După ce s-a răcit puţin, se adaugă laptele cald, apoi se amestecă cu untul, zahărul şi brânza de vaci. Budinca se leagă cu 1 gălbenuş, apoi se fierbe la bain-mărie sau se coace în cuptor, într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, până se rumeneşte (fiind acoperită cu o hârtie unsă cu unt).
Budinca se poate aroma cu vanilie, coajă de lămâie (portocală) sau se încorporează în ea diferite
fructe.
Se poate servi şi cu zahăr ars daca vrei să o transformi într-un desert pentru adulți.
Pentru copiii mai mici, compoziţia trebuie să fie mai subţire (se măreşte cantitatea de lapte la 60 sau chiar 80 ml).
Budincă de tăiţei cu lapte
-făină integrală:albă sau de amaranth 100 grame;
-ou 2 buc;
-unt 20 grame;
-zahăr 20 g ( poți folosi un srio de arțar pentru a îndulci compoziția)
-sare 2 g;
-lapte 300 ml.
Din făina cernută, se face un aluat pentru tăiţei în care se sparge un ou, se adaugă jumătate din unt şi sarea. Se amestecă această compoziţie, se întinde o foaie subţire care se lasă să se usuce, apoi se taie mărunt şi se pune la fiert în laptele clocotind, timp de 10 minute. Se lasă să se răcească, se adaugă zahărul, restul de unt şi 1 gălbenuş de ou, după care se coace la cuptor sau în bain-marie, într-o formă unsă.