Oul este unul dintre cele mai hrănitoare alimente pe care copii și adulții trebuie să îl aibă în alimentație. Desigur, acest lucru este aplicabil atunci când nu există alergii sau forme de intoleranță. De altfel, studiile au arătat că bebelușii care consumă de la 6 luni ou, nu vor dezvolta o formă de alergie la acest aliment. Totuși cei mai mulți pediatri recomandă introducerea oului în alimentația copilului după vârsta de 7 luni.
Cum poți prepara oul pentru bebelușul tău
Ouă fierte moi
Există trei posibilităţi de a fierbe un ou moale:
Se pun ouăle la fiert în apă rece. Când apa începe să fiarbă, se ia vasul de pe foc şi se lasă ouăle în apa fierbinte încă 2-3 minute;
•se pun ouăle în apă clocotindă şi se lasă să fiarbă încă 3 minute şi jumătate (pentru un albuş mai moale) sau 5 minute (pentru un albuş mai închegat);
•când apa dă în clocot se adaugă ouăle şi se ia vasul de pe foc, lăsându-l acoperit 6-8 minute.
Pentru a întrerupe coagularea, ouăle fierbinţi sunt puse sub un jet de apă rece. In acest caz, se pot coji mai uşor.
Atenție ! Ouăle fierte moi nu se dau copiilor sub un an.
Ouă moi cu legume
Ou fiert moale 1 buc;
-sote (piure) de legume 100 g;
-sare 1 g;
-unt 5 g.
Oul fiert moale se sărează şi se serveşte cu soteuri sau piureuri de legume şi cu unt proaspăt.
Se recomandă servirii copiilor mai mari de 12 luni.
Ouă moi cu şuncă la cuptor
Ou fiert moale 1 buc;
-şuncă slabă 30 g (o felie);
-smântână 5 g;
-unt 5 g;
-sare 1-2 g.
Se unge o tăviţă cu unt. Oul fiert moale, decojit, se înfăşoară în felia de şuncă şi se adaugă smântână şi sare. Se ţine la cuptor 12 minute.
Este ideal să optezi pentru ouă bio ( de la țară) atunci când le integrezi în alimentația copilului tău.