Reclamă

Iubitorii tradiționalei ciorbe de burtă se pot bucura de un astfel de preparat inclusiv în perioada postului. Optând desigur pentru varianta „vegetariană” a acestui fel de mâncare atât de aparte și delicios. Ciorba de „burtă” falsă de post are la bază ciupercile pleurotus care înlocuiesc cu mare succes fâșiile de burtă de vită.

Rețeta de ciorbă „de burtă” de post

Pentru pregătirea acestui preparat care va impresiona musafirii, dar și pe toți membrii familiei ai nevoie de :

-400 g ciuperci pleurotus;

-2 cepe;

-un morcov;

-1 ardei kapia;

-un gogoșar murat;

-smântână din soia/cocos;

-sare, piper;

-zeamă de lămâie.

Curăță și taie legumele, exceptând gogoșarul murat în cubulețe mici. Într-o lingură pe ulei de măsline(sau de floarea soarelui) pune-le la călit la foc mic. După ce observi că ceapa devine sticloasă poți adăuga apa și ciupercile pleurotus tăiate în fâșii care să le imite pe cele din burta de vită. Adaugă sarea și piperul și lasă totul la fiert pentru 1 oră la foc mic. Când ciupercile și legumele s-au fiert, adaugă smântâna din soia sau cocos peste preparat. Procedează precum în cazul ciorbei de burtă clasice, amestecând treptat smântâna în zeamă până la omogenizare.

Ia oala de pe foc și adaugă gogoșarii tăiați de asemenea în fâșii.

După preferință poți adăuga la final verdețuri precum mărarul sau pătrunjelul.

Ciorba de burtă falsă se poate servi cu ardei iute.

Desigur, acest preparat poate fi pregătit și cu sortimentul de ciuperci champignon însă culoarea lui va fi mult mai închisă. De asemenea și gustul ciupercilor Pleurotus este diferit de cel al altor tipuri de ciuperci.

După aceeași rețetă poți pregăti delicioasa ciorbă a la grec în variantă de post. În acest caz poți înlocui carnea de pui cu dovlecelul sau zucchini.

Este ideal să folosești un tip de smântână vegană de bună calitate astfel încât preparatul să aibă un aspect apetisant.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro