Reclamă

Plin de nutrienți benefici dezvoltării bebelușului, oul poate fi introdus în alimentație încă de la 6 luni. Asociația Americană de Pediatrie promova până de curând includerea oului în planul alimentar al copilului abia după 8 luni. La baza acestei ipoteze stătea faptul că acest aliment este considerat cu un grad ridicat de alergeni. Între timp însă, asociația a reglementat această variantă și a specificat că oul poate fi introdus de la 6 luni în diversificare.

Omleta bebelușului – cele mai rapide variante

Multe mămici vor să introducă oul în alimentația copilului, dar au o reținere legată de prepararea lui. Cea mai bună variantă este în omleta, care poate fi consumată cu ușurință.

Omleta cu brânză

-ou 1 buc;

-câteva bucățele de pâine;

-telemea 100 g;

-lapte 250 ml;

-unt 15 g;

-eventual caşcaval 45 g.

. Se unge o formă cu unt; se tapetează cu jumătate din feliile de pâine înmuiate în lapte amestecat cu oul bătut. Se presară cu un strat de brânză rasă, apoi se aşază cealaltă jumătate din cantitatea de pâine şi, deasupra, restul de brânză rasă. Laptele rămas împreună cu restul de unt se toarnă deasupra. Omleta se coace la cuptor 45 min. Se serveşte caldă.

O altă variantă de a pregăti omleta bebelușului mult mai pufoasă este cea care implică baterea spumă a albușurilor. Astfel, pâinea este înmuiată în lapte și se frământă bine cu 60 g caşcaval ras, 150 g telemea desărată şi rasă şi cu gălbenuşurile de la 2 ouă. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi sarea, iar compoziţia rezultată se coace la cuptor, într-o formă unsă cu unt.

Omleta cu spanac

-2 ouă;

-câteva bucățele de pâine;

-lapte 250 ml;

-ouă 1 buc;

-caşcaval 45 g;

-spanac 500 g;

-unt 20 g.

Din spanac se prepară un piure cu ajutorul robotului de bucătărie. Bucățelele de pâine se taie felii şi se înmoaie în laptele în care s-au bătut ouăle. Se aşază un strat de felii pe fundul unei tăvi unse în prealabil cu unt. Peste acesta se toarnă piureul de spanac și ulterior încă un strat de ou bătut și bucățele de pâine.

Omleta cu spanac se coace la cuptor timp de minim 30 de minute.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro