Reclamă

Au mai rămas doar câteva zile până pe data de 9 Martie când sunt prăznuiți cei 40 de mucenici din Sevastia. Conform tradiției, an de an, sărbătoarea este marcată prin pregătirea și oferirea celor dragi a mucenicilor. Rețeta originală a acestora este cea de post, având în vedere că întotdeauna sărbătoarea are loc în perioada postului Paștelui.

Astfel, dacă urmezi pașii rețetei, cu siguranță vei obține niște mucenici pufoși și aromați.

Rețetă mucenici de post

Pentru aluat vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg făină de calitate;
  • 100 grame de zahăr tos;
  • Vanilie;
  • Drojdie uscată (2 pliculețe)
  • 100 grame ulei (opțional unt vegan);
  • 100 ml suc de portocale ( sau lapte vegetal colorat cu o linguriță de curcuma)
  • 1 praf de sare;

Pentru umplutură;

-300 grame nucă măcinată;

-vanilie;

-sirop pentru uns ( poți folosi cu succes siropul de arțar);

Social media

Peste făină adaugă laptele vegetal încălzit în prealabil. Dacă optezi pentru sucul de portocale, va fi necesar să procedezi la fel. Ulterior toarnă peste acestea drojdia uscată, uleiul, vanilia, precum și zahărul. Nu uita de praful de sare care va potența aromele.

Amestecă totul până la omogenizare și începe apoi să frămânți aluatul. Timp de 10-12 minute este important să urmezi acest proces. Așează aluatul la crescut la loc ferit de lumină, acoperit. Acesta ar trebui să petreacă la crescut minim 30 de minute. După ce și-a dublat volumul mai frământă încă 5 minute compoziția și lasă-o din nou la crescut.

După alte 30 de minute în care aluatul a stat la odihnit și și-a dublat din nou volumul, te poți apuca de împletirea mucenicilor. Formează bile de aluat de dimensiuni egale pe care le împarți în două. Din acestea, rulează două baghete pe care le răsucești ulterior. Nu îți rămâne decât să formezi clasica formă de „8” a mucenicilor.

Așează-i rând pe rând în tava tapetată cu hartie de copt. Mucenicii vor sta la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.

După ce i-ai scos din cuptor, acestea se ung cu sirop și se presară deasupra lor nuca măcinată.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro