Reclamă

În mod clar în perioada postului ești în căutarea celor mai rapide preparate. Când vine vorba despre lipsa proteinei animale din mâncare, este esențial să te asiguri că preparatul final este unul suficient de hrănitor pentru întreaga familie. Dacă alegi acest meniu care conține pilaf de orez și chifteluțe mănăstirești, cu siguranță întreaga ta familie va fi încântată. În plus, preparatul este ideal și pentru cei mici, constituind un prânz excelent.

Pilaf de orez servit alături de chifteluțe mănăstirești

Inainte de toate trebuie să știi că denumirea de „chifteluțe mănăstirești” este purtată de acest preparat pentru că în bucătăriile așezămintelor monahale din țară, acestea sunt pregătite foarte des. Doar din legume, fără proteină animală, chifteluțele mănăstirești pot fi servite cu diferite garnituri.

Pentru această rețetă de pilaf avea nevoie de :

  • 400 de grame de orez;
  • O ceapă mare;
  • Un morcov;
  • Ulei;
  • Sare;
  • Apă

Curăță și mărunțește legumele pe care le călești ulterior în puțină apă. Adaugă peste ele orezul, alături de alte două părți de apă. Lasă totul la fiert timp de 20 de minute. Ia oala cu pilaf de pe foc și lasă-o acoperită pentru alte 20 de minute, iar ulterior presară deasupra preparatului pătrunjel verde pentru un plus de gust.

Chifteluțe mănăstirești

-2 cepe;

-1 morcov mare;

-3 cartofi mari;

-câteva ciuperci;

-un ardei gras;

-câteva fire de pătrunjel verde;

-ulei de măsline;

-sare, piper;

-pesmet.

Curăță legumele și toacă-le cât se poate de mărunt. În cazul morcovilor, dar și al cartofilor este ideal îi razi pe răzătoare sau să mărunțești aceste legume cu ajutorul robotului de bucătărie. Adaugă și pătrunjelul tocat în compoziție, precum și sarea și piperul. La final, toarnă o lingură de ulei de măsline peste legumele tocate și una de pesmet. Formează chifteluțe pe care le poți prăji în ulei de floarea soarelui. Opțional acestea pot fi coapte la cuptor dacă vrei să eviți prăjirea.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro